Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han ska snarare hyllas än hånas”

Se Studio GT om IFK Göteborg.
Junes Barny och IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Patrik Glimberg, programledare för BBpodd. Foto: ANDERS YLANDER

GÖTEBORG. Junes Barny, 29, bröt kontraktet med IFK Göteborg mitt under pågående säsong.

Beskedet var oväntat – men inte helt ologiskt.

I senaste avsnittet av BBpodd hyllas Barny.

– Jag tycker faktiskt att det är stort av honom, säger programledaren Patrik Glimberg.

Bara med några dagar kvar till IFK Göteborgs allsvenska omstart mot Östersund på lördag kom beskedet: Junes Barny bryter sitt tvåårskontrakt och lämnar Blåvitt med omedelbar verkan.

Anledningen är att Barny tycker att han har fått spela för lite.

– Förfrågan kommer från Junes själv och vi har i samtal kommit överens om att detta är en bra lösning för både spelaren och klubben, förklarade Blåvitts sportchef Kennet Andersson och fortsatte:

– Vi har trivts oerhört bra med Junes och han har verkligen bidragit i en tid då vi behövde honom. Det är en oerhört bra person och en duktig fotbollsspelare som känner att han behöver mer speltid och därför har vi varit villiga att gå Junes till mötes.

Junes Barny lämnar IFK Göteborg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Bästa för alla parter”

Junes Barny, som kom till IFK Göteborg inför årets säsong och skrev ett tvåårskontrakt med klubben, har gjort nio matcher (varav fem från start) i Blåvitt-tröjan i allsvenskan i år.

Men nu går alltså han och klubben skilda vägar efter bara ett halvår.

I senaste avsnittet av podcasten BBpodd får mittfältaren beröm för sitt agerande att lämna Blåvitt.

– Jag tror att det här var det absolut bästa för alla parter. Jag tycker faktiskt att det är stort av honom att kunna gå till sin sportchef och säga: ”Jag tror vi bryter här, ni kan ta in någon ung spelare på en lön som är vettig i den här rollen – men jag är nog färdig”, säger programledaren Patrik Glimberg.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Det är uppiggande”

Kollegan Joakim Hanäs delar den uppfattningen.

– Han (Barny) känner att han inte har någon lust att spela tredjefiol. Då är det bättre att bara dra ett streck och köra vidare någon annanstans. Jag kan uppskatta det mer än någon som sitter ut kontraktet, lyfter lön och sen går vidare. Jag tycker det är uppiggande och att man snarare ska hyllas än hånas om man gör en sådan sak, äger han..

I IFK Göteborg är konkurrensen på innermittfältet i dag tuff. Alhassan Yusuf, August Erlingmark, Sebastian Eriksson, Nzuzi Toko och Amin Affane slåss alla om speltid på det centrala mittfältet.

– Folk pratar lite hånfullt om Barny och säger att han inte har satt något avtryck i Blåvitt och nej, visst – det gjorde han inte. Men tidigt på säsongen var vi ganska glada för att han fanns för då fanns det ingen annan som kunde hålla i bollen och vara spelmotor i det spel vi ville spela. Sen har han haft en period med skador och då har andra klivit fram och gjort det helt sanslöst bra under tiden, säger Joakim Hanäs.

 

Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!