Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Han kan bli en av våra stora exporter”

Kevin Yakob.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK AREMYR / BILDBYRÅN

Med Kevin Yakob i startelvan blev IFK Göteborg ett vinnande lag igen.

I senaste avsnittet av BBpodd hyllas 20-åringen.

– Jag tror på riktigt att han kan bli en av våra stora kommande exporter, säger Patrik Glimberg i podcasten.

https://open.spotify.com/embed/show/07SVd6gMh2UGt2R7yFE34g?t=2139545

IFK Göteborg slog Halmstad med 2–0 och fick därmed någon form av andrum efter att dessförinnan åkt på två raka förluster och på allvar riskerat att bli indraget i bottenstriden.

En av spelarna som låg bakom segern var Kevin Yakob. 20-åringen ersatte Kolbeinn Sigthorsson (avstängd av klubben) i startelvan och var företagsam matchen igenom.

– Vi hade en väldigt rörlig Kevin Yakob som ersatte en ganska stationär Kolbeinn Sigthorsson. Och Kevin är inte bara rörlig utan också bra med bollen. Får han bollen på fötterna kan han suga in den, finta, utmana och komma till lägen. Där hände det något i vårt spel och det har vi och många Blåvitt-supportrar efterlyst länge, att det ska finnas någon sorts dynamik i anfallsparet, säger Joakim Hanäs i senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd.

Programledarkollegan Patrik Glimberg är inne på samma linje.

– Du får ytterligare en dimension i anfallsspelet när du sätter in en spelare som Kevin. Han är ganska olik Kolbeinn i sin spelstil. Sedan är det inte alls självklart att man ska komma in och leverera från start efter en skada som Kevin har haft, men det tycker jag verkligen att han gör. Jag tror på riktigt att Kevin Yakob kan bli en av våra stora kommande exporter, säger han.


Lyssna på hela avsnittet i podcastspelaren!

https://open.spotify.com/embed/show/07SVd6gMh2UGt2R7yFE34g?t=2139545