Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han frågade: Du har inte en spik eller..?”

Pontus Dahlberg räddar Markus Rosenbergs straff i matchen mellan Malmö FF och IFK Göteborg den 27 augusti 2017.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Patrik Glimberg, programledare för BBpodd.Foto: ANDERS YLANDER
Pontus Dahlberg i U21-landslaget.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Pontus Dahlberg, 20, är en av Sveriges största målvaktstalanger.

Men när den förre Blåvitt-keepern fick en tavla att sätta upp på väggen hemma i present uppstod problem.

– Han ska nog vara väldigt glad över att han är duktig på att rädda fotbollar, skojar BBpodds programledare Patrik Glimberg.

Pontus Dahlberg slog igenom i IFK Göteborg innan han såldes vidare till Premier League-klubben Watford sommaren 2018.

Just nu är han i bästa fall tredjemålvakt i det engelska laget bakom den rutinerade duon Ben Foster, 36, och Heurelho Gomes, 38. Österrikaren Daniel Bachmann, 25, är nämligen tillbaka i klubben efter att ha varit utlånad till Kilmarnock i skotska ligan.

Men i IFK Göteborg är Dahlberg fortfarande ihågkommen för sitt storspel och sin pondus – sin unga ålder till trots – mellan stolparna.

Inte minst minns många den straffräddning som Blåvitt-talangen stod för mot Malmö FF:s Markus Rosenberg sommaren 2017.

Dahlberg efter straffräddningen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Tryckte upp en tavla

En som kommer ihåg den med glädje är Patrik Glimberg, Blåvitt-supporter och programledare för BBpodd, som i senaste avsnittet av podcasten tar upp en anekdot relaterad till räddningen.

– I all hast efter straffräddningen fick jag för mig att trycka upp en canvastavla med bilden där Dahlberg räddar Rosenbergs chipp. Jag ville ge den till Pontus som en liten gåva från oss. Snällt, tyckte jag själv. Jag la tavlan på hans plats och skrev något i stil med: ”Snyggt gjort! Kram från Jocke och Patrik”, berättar Glimberg och fortsätter:

– En månad senare var jag uppe på Kamratgården och träffade Dahlberg. Då frågade jag honom om han hade fått tavlan: ”Ja, fan vad schyst! Tack så mycket”, sa han. Men när jag frågade om han hade fått upp tavlan på väggen så kände jag att han nog ska vara väldigt glad över att han är duktig på att rädda fotbollar. För då svarade han: ”Nej... fan, du har inte en spik eller..?”

Patrik Glimberg skrattar när han ser tillbaka på händelsen.

– Där och då insåg jag att Gustav Hessfelt (IFK Göteborgs koordinator och allt-i-allo) har den viktigaste rollen som finns på Kamratgården. Han får se till att spika upp tavlor åt spelarna.

 

Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!