Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han blir ny ordförande för Änglarna: ”Bra läge”

John Pettersson är Änglarnas nye ordförande.Foto: BBPODD
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Supporterklubben Änglarna har en ny ordförande.

John Pettersson, 35, är mannen som ska leda arbetet för den blåvita supporterföreningen.

– Det är jag glad för, säger han i det senaste avsnittet av BBpodd.

I dagarna valdes John Pettersson från Hisingen till ny ordförande i Änglarna, som är en fristående supporterförening till IFK Göteborg. 

Han efterträder därmed Sara Pudic.

Varför han tror att han blev vald?

– Jag hörde en bra grej på ett SFSU-möte (Svenska Fotbollssupporterunionen) en gång där någon sa att vårt jobb är att vara lite tråkiga så att alla andra kan ha kul. Jag är bra på det där, att vara lite tråkig. Jag är duktig på struktur, planering, att fördela, så att folk sedan kan sitta på bussar, dricka bärs och gå på Blåvitt. Det är min styrka, säger John Pettersson i det senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd.

Blåvitt-supportrarnas tifo inför mötet med Djurgården i höstas.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Egentligen är jag dum i huvudet”

Till vardags jobbar han med människor med psykiatriska funktionsnedsättningar.

– Egentligen är jag dum i huvudet som tackade ja till att bli ordförande i Änglarna för jag har ett heltidsjobb som kräver en del av mig och jag har en bebis på två månader hemma. Men jag såg i höstas, när vi började prata med valberedningen och det framkom att den tidigare ordföranden skulle avgå, att här fanns det ett bra läge att göra något bra med Änglarna, säger han och utvecklar:

– Av oss som skulle sitta kvar i styrelsen så var det nog jag som skulle göra det här. Inte för att jag är smartare eller mer driven än någon annan utan för att jag helt enkelt har förutsättningarna för att klara av det. Det handlar mycket om förmågan att bygga upp en organisation som jag inbillar mig att jag har. 

”Det handlar mycket om förmågan att bygga upp en organisation som jag inbillar mig att jag har”, säger John Pettersson om varför han nu blir ny ordförande för Änglarna.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Suttit i styrelsen sedan 2018

John Pettersson har suttit i styrelsen sedan 2018, varit redaktör för medlemstidningen Blått&Vitt och representerat Änglarna i bland annat SFSU-sammanhang.

Nu tar han alltså över ordförandeklubban.

– På det personliga planet tycker jag att det är viktigt att Änglarna är en stark och tydlig organisation. Därför vill jag jobba med detta, säger han.

 

Lyssna på hela intervjun med Änglarnas nye ordförande i podcastspelaren!