Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han är precis den karaktär vi behöver”

Sebastian Eriksson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Patrik Glimberg. Foto: ANDERS YLANDER
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Sebastian Eriksson, 30, tränar för att ta sig tillbaka från sin skada.

Bör IFK Göteborg skriva kontrakt med sin förre lagkapten?

– Han är precis den karaktären vi behöver få in i laget nu, säger Patrik Glimberg i BBpodd.

För en och en halv vecka sedan meddelade Sebastian Eriksson att han bryter kontraktet med Panetolikos – efter bara ett halvår i den grekiska klubben. En ihärdig skada och att hans fru är gravid ligger till grund för beslutet, förklarade han.

– Jag behöver vara hemma i Sverige ett tag. Jag har haft problem med ljumskarna ett tag. Det blir bättre och bättre, men jag är inte riktigt frisk än. Det är av familjära skäl jag valt att bryta kontraktet och flytta hem till Sverige, sa han till GT.

Sebastian Eriksson har inte kunnat spela match sedan den 6 oktober. Nu rehabiliteringstränar han hos IFK Göteborg för att ta sig tillbaka.

– Det viktiga för Sebastian är att bli hel just nu. Där har vi erbjudit honom att vara hos oss – köra rehab i sin egen takt – och komma i form. Det är klart att vi alltid vill ha tillbaka spelare som blöder för klubben men hans hälsa måste prioriteras innan båda parter beslutar om hur vi går vidare, har Blåvitts klubbdirektör Max Markusson tidigare sagt.

Sebastian Eriksson och August Erlingmark – två spelare med Blåvitt i blodet. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

 

”Vi saknar jävlar anamma”

Enligt BBpodd är Sebastian Eriksson precis vad IFK Göteborg behöver.

– Jag säger inte att han är spelaren vi behöver, men han är precis den karaktären vi behöver få in i laget just nu. Vi har sett mängder med träningar där det tappas boll precis framför målvakten och Benjamin Nygren snor den och skjuter över. Ingen blir förbannad, det är ingen som säger någonting. Jag vet att om Sebastian Eriksson hade varit på planen då så hade han gett en lavett till samtliga i gruppen, säger programledaren Patrik Glimberg i senaste avsnittet av BBpodd.

Kollegan Joakim Hanäs är inne på samma linje.

– Är det något vi saknar är det jävlar anamma, karaktär och ryggrad. När resten av gänget – med Mix och de andra – försvann i somras så hade det nog varit rätt skönt att ha kvar Sebastian. Det finns ingen lagpappa, det finns ingen som tar flaggan i händerna och springer först in i striden. Där tror jag vi behöver Sebastian, säger han.

Sebastian Eriksson – här i duell med Kingsley Sarfo – lämnar Grekland och återvänder till Sverige. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

 

Back eller mittfältare?

Sebastian Eriksson skolades om till back under Poya Asbaghis ledning i fjol.

Var skulle han gå in i laget i år?

– Egentligen vill jag ha Sebastian på ett innermittfält för det är där vi har sett honom vara som bäst. Det är där vi har sett honom vara mitt i striden. Men lite beroende på vad vi får in mer i truppen så är det kanske vänster mittback vi har ett skriande behov av, säger Joakim Hanäs.

 

Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!