Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han är en doer – en av de största jag stött på i livet”

Håkan Mild är ny klubbdirektör i IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Håkan Mild 1999.
Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
BBpodds programledare Patrik Glimberg.
Foto: ANDERS YLANDER

Blåvitt-legendaren Håkan Mild är, 49, tillbaka i IFK Göteborg.

Den här gången som klubbdirektör – vilket välkomnas av supportrarna.

– Håkan är en doer, en av de största jag har stött på i livet, säger Patrik Glimberg i senaste avsnittet av BBpodd.

https://embed.radioplay.io/?id=78738&country_iso=se

Förra veckans nyhet om att Håkan Mild återvänder till IFK Göteborg och ersätter Max Markusson som klubbdirektör överraskade många.

”En rejäl nyhetsbomb dagen innan försäsongen drar i gång”, summerade GT:s fotbollskrönikör Markus Wulcan.

I supporterled tycks de flesta vara överens om att Mild är vad IFK Göteborg behöver i det här läget. Efter tolfteplatsen i allsvenskan i fjol behöver klubben fokusera ännu mer på kärnverksamheten: fotbollen.

”En skicklig entreprenör”

I senaste avsnittet av BBpodd diskuterar programledarna Patrik Glimberg och Joakim Hanäs och Supporterklubben Änglarnas ordförande John Pettersson vad legendarens intåg kan betyda för klubben.

– Det som ligger top of mind när man har pratat med Håkan är att vi måste fokusera allt på sporten. De senaste åren har det varit väldigt mycket fokus på att berätta vad vi gör så himla bra i IFK Göteborg – i stället för att faktiskt göra det vi ska göra bra, menar Hanäs.

Mild, som spelade för IFK Göteborg i 15 säsonger, var med och tog VM-brons 1994 och efter spelarkarriären var sportchef i Blåvitt i nio år, har nu varit expert i Radiosporten i 6,5 år och dessutom drivit glassföretaget Lejonet & Björnen tillsammans med sin fru.

– När man pratar med honom i dessa dagar så är han först och främst en företagare, du relaterar inte till honom som en gammal fotbollsspelare när du pratar med honom. Det är en man som har byggt upp ett ganska stort glassföretag och lanserat det över hela Sverige i butiker, växlat upp och byggt en större fabrik för att kunna öka produktionen. Det är liksom ingen gammal föredetting som gett sig in i något hobbyprojekt efter karriären för att försöka sig på det och sedan misslyckas utan det är snarare en skicklig entreprenör på många plan som dessutom har en fantastisk ryggsäck, säger Patrik Glimberg.

”En ganska stor skillnad”

Glimberg pekar på vad han tror är en väsentlig skillnad mellan Mild och Markusson.

– Max var en av de skickligaste retorikerna jag har stött på i livet faktiskt – men Håkan är en doer, en av de största jag har stött på i livet. Där tror jag att vi kommer få se en ganska stor skillnad mellan den dåvarande och nuvarande klubbdirektören, säger Glimberg och fortsätter:

– Och Håkan är väldigt mycket mer sportsligt fokuserad. Jag vet att hans grundinställning är att allting börjar med sporten. Går sporten bra, då kan vi utveckla marknadssidan och hela den biten. Jag tror att de som jobbar på Kamratgården nu, som inte jobbar direkt med sporten, kommer att få kämpa mer för att få nuvarande klubbdirektörs uppmärksamhet. Jag tror att man kommer kanalisera resurserna mycket hårdare mot sporten.


■ Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=78738&country_iso=se