Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Han är drömmen om en ny Robin Söder”

Oscar Vilhelmsson och Marcus Berg.
Foto: TOMMY PEDERSEN / TT NYHETSBYRÅN
Robin Söder.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Oscar Vilhelmsson, 18, fick sitt genombrott i allsvenskan i år.

Är anfallstalangen nästa blåvita storspelare?

– Han är i mångt och mycket drömmen om en ny Robin Söder, menar programledaren Joakim Hanäs i senaste avsnittet av BBpodd.

https://open.spotify.com/embed/episode/45CNopl0c9nXuBb6uj4MKn?utm_source=generator

I veckans avsnitt av BBpodd summerar programledarna Joakim Hanäs och Patrik Glimberg säsongen som gått tillsammans med supporterklubben Änglarnas ordförande John Pettersson. Det blir blåvita höjdpunkter och lågvattenmärken från det märkliga året 2021.

Ett av de stora glädjeämnena för IFK Göteborg: Oscar Vilhelmssons genombrott. Talangen tog en ordinarie plats i Blåvitts anfall bredvid Marcus Berg.

– Det visar att vi stundtals gör saker och ting rätt i IFK Göteborg. Hans höst i Blåvitt är något vi extremt sällan får se i en elitförening i Sverige och i synnerhet i IFK Göteborg. När man plockar upp unga spelare från akademin och ger dem speltid så handlar det ofta om defensiva spelare eller kantspelare, men renodlade anfallare som blir ordinarie i ett lag som IFK Göteborg när de är 18 år är ganska ovanligt, säger Patrik Glimberg.

Oscar Vilhelmsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Han kan gå riktigt långt”

Han utvecklar:

– Trots att Oscar bara är i början av sin karriär spelar han med ett extremt stort självförtroende och gör två mål och två assist på en relativt komprimerad period under hösten. Vi har en fin framtid i Oscar Vilhelmsson – dels som anfallare hos oss och dels som en framtida export.

Kollegan Joakim Hanäs är inne på samma spår.

– Men jag tycker att du tar till lite för små ord här, Patrik. Efter att vi hade Robin Söder som gäst i podden så slog det med mig att Oscar Vilhelmsson i mångt och mycket är drömmen om en ny Robin Söder: en anfallsspelare med extrema spetsegenskaper som kommer från de egna leden. Det är en av våra killar som alla i Göteborg kan identifiera sig med på ett eller annat sätt. Jag tror inte det finns en enda scout i fotbolls-Europa som inte har koll på Oscar Vilhelmsson. Han är en av dem som kan gå riktigt långt, säger Hanäs.


Lyssna på hela avsnittet i podcastspelaren!

https://open.spotify.com/embed/episode/45CNopl0c9nXuBb6uj4MKn?utm_source=generator