Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Håkan Mild: "Får nästan kalla kårar"

Håkan Mild, Lasse Vibe och Mikael Stahre på presskonferensen den 13 juni 2013.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
David Moberg Karlsson såldes till Sunderland sommaren 2013.Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Foto: BBpodd

IFK Göteborg sålde David Moberg Karlsson till Sunderland i en uppmärksammad jätteaffär sommaren 2013.

Men i Blåvitts kommunikation kring övergången brast det mesta.

– Jag får nästan kalla kårar när jag tänker på det, säger Håkan Mild, som då var sportchef i IFK Göteborg, i BBpodd.

David Moberg Karlsson lämnade IFK Göteborg för Sunderland.Foto: BILDBYRÅN

Övergången slog ner som en bomb i allsvenskan sommaren 2013. Den 19-årige Blåvitt-talangen David Moberg Karlsson såldes till Premier League-klubben Sunderland för närmare 20 miljoner kronor. Förhandlingarna gick snabbt – och ännu snabbare gick det för IFK Göteborg att basunera ut att övergången var klar.

Samma dag som Blåvitt skulle presentera sitt danska nyförvärv Lasse Vibe på en presskonferens i Göteborg gick klubben – utan dåvarande sportchefen Håkan Milds vetskap – ut med information om att David Moberg Karlsson var såld.

Problemet? Affären var inte alls i hamn.

På presskonferensen med Lasse Vibe fick Håkan Mild plötsligt frågor om "DMK" och förnekade då att han skulle vara klar för Sunderland.

"Någon på kansliet fick sig en skopa"

GT:s fotbollsreporter Markus Wulcan, som då arbetade på Aftonbladet, minns turerna.

– När presskonferensen med Lasse Vibe började gå mot sitt slut passade jag på att ställa frågor om David Moberg Karlsson – för jag hade mitt under presskonferensen fått ett mejl från IFK Göteborg där det stod att han var såld till Sunderland. Håkan Mild svarade något i stil med att "något sådant har vi inte skickat ut" och att "det måste ha blivit något fel". Det var en väldigt dråplig situation och någon på Blåvitts kansli fick sig nog en rejäl skopa av Mild efteråt, säger Wulcan.

IFK Göteborgs pressmeddelande fick Moberg Karlssons agent Per Jonsson att gå i taket: "Inget påskrivet kontrakt eller läkarundersökning gjord. Jag blir riktigt förbannad över att dom gått ut med det för vi sitter här och förhandlar om ett par punkter i kontraktet som ännu inte är klart", skrev han i ett upprört sms till P4 Skaraborg.

Presskonferensen där IFK Göteborg presenterade Lasse Vibe.Foto: BILDBYRÅN

LÄS MER: Agenten irriterad på Blåvitt

"Då blev jag tokig"

Flera medier uppmärksammade Blåvitts miss och i senaste avsnittet av BBpodd får Håkan Mild frågor om vad som egentligen gick snett bakom kulisserna på jätteaffären.

– Jag hade faktiskt förträngt det där, men när ni tar upp det får jag nästan kalla kårar med en gång. Jag minns inte vem det var, men Andrej (Häggblad, Blåvitts dåvarande marknadschef) var ansvarig för de bitarna så det är möjligt att jag gav honom en utskällning efteråt, säger Mild med ett skratt i BBpodd.

Vad tänkte du egentligen där och då?

– Då blev jag ju tokig. Det var en extremt taskig kommunikation. Det "roliga" var att han (Moberg Karlsson) inte var klar! Han blev det senare, men där och då var han inte klar.

 

Lyssna på hela BBpodd med Håkan Mild i podcastspelaren!