Gustav Engvall efter sitt 1–1-mål mot AIK på Friends arena 2015. Foto: BILDBYRÅNGustav Engvall efter sitt 1–1-mål mot AIK på Friends arena 2015. Foto: BILDBYRÅN
Gustav Engvall efter sitt 1–1-mål mot AIK på Friends arena 2015. Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN
Thomas Wilbacher är gäst i senaste avsnittet av BBpodd. Foto: YLWA YNGVESSONThomas Wilbacher är gäst i senaste avsnittet av BBpodd. Foto: YLWA YNGVESSON
Thomas Wilbacher är gäst i senaste avsnittet av BBpodd. Foto: YLWA YNGVESSON

”Garanterar att Gustav Engvall kommer bli bra”

Publicerad

Gustav Engvall, 21, närmar sig full matchform.

Thomas Wilbacher är övertygad om att han kommer att lyfta IFK Göteborg.

– Jag garanterar att Engvall kommer bli bra, säger Wilbacher i senaste avsnittet av BBpodd.

Efter 1–2-förlusten mot Östersund i söndags går IFK Göteborg in i en vecka med match mot Dalkurd hemma på torsdag och AIK borta på söndag.

Sedan Gustav Engvall valde att flytta hem till Blåvitt har konkurrenssituationen på forwardssidan ökat och frågan är hur Poya Asbaghi väljer att formera sitt anfall i veckans matcher när U21-landslagsanfallaren så sakteliga hittar matchformen.

En som tror att lånet av Engvall kommer att innebära ett lyft för IFK är Thomas Wilbacher, som driver fotbollspodden Tutto Balutto och skriver krönikor om internationell fotboll i Expressen.

– Jag kan säga det till alla IFK Göteborg-supportrar: Jag garanterar att Gustav Engvall kommer att bli bra. Det är garanti på det – Engvall-garanti. Ni får helt enkelt lita på det, säger Wilbacher i senaste avsnittet av BBpodd.

Gustav Engvall jublar efter sitt 1–1-mål mot AIK på Friends arena 2015.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

”Ha tålamod med honom”

Wilbacher anser dessutom att Blåvitt gör många saker rätt just nu.

– Jag tycker att det är bra att man har hittat en tränare med en tydlig spelidé och en tydlig långsiktig plan i Poya Asbaghi. Det värsta som IFK Göteborg hade kunnat göra i år tror jag hade varit att ta in en tränare bara för att göra ett bra resultat den här säsongen och få ut maximalt ur den befintliga spelartruppen. Det hade verkligen varit att skjuta sig själv i foten för då hade man bara fortsatt med någon sorts konstgjord andning, säger han.

Wilbacher fortsätter:

– Jag gillar vad jag hör från Poya, jag tycker redan att det börjar se helt okej ut på planen och jag tycker att ni gör så jävla rätt i att tro på honom och att ha tålamod med honom. Här och nu, efter tre omgångar av allsvenskan, måste man fortsätta tro på honom och det nystartade IFK Göteborg-projektet.

 

Lyssna på hela BBpodd med Thomas Wilbacher i podcastspelaren!

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag