Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Garanterar att Gustav Engvall kommer bli bra”

Gustav Engvall efter sitt 1–1-mål mot AIK på Friends arena 2015. Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Thomas Wilbacher är gäst i senaste avsnittet av BBpodd. Foto: YLWA YNGVESSON

Gustav Engvall, 21, närmar sig full matchform.

Thomas Wilbacher är övertygad om att han kommer att lyfta IFK Göteborg.

– Jag garanterar att Engvall kommer bli bra, säger Wilbacher i senaste avsnittet av BBpodd.

Efter 1–2-förlusten mot Östersund i söndags går IFK Göteborg in i en vecka med match mot Dalkurd hemma på torsdag och AIK borta på söndag.

Sedan Gustav Engvall valde att flytta hem till Blåvitt har konkurrenssituationen på forwardssidan ökat och frågan är hur Poya Asbaghi väljer att formera sitt anfall i veckans matcher när U21-landslagsanfallaren så sakteliga hittar matchformen.

En som tror att lånet av Engvall kommer att innebära ett lyft för IFK är Thomas Wilbacher, som driver fotbollspodden Tutto Balutto och skriver krönikor om internationell fotboll i Expressen.

– Jag kan säga det till alla IFK Göteborg-supportrar: Jag garanterar att Gustav Engvall kommer att bli bra. Det är garanti på det – Engvall-garanti. Ni får helt enkelt lita på det, säger Wilbacher i senaste avsnittet av BBpodd.

Gustav Engvall jublar efter sitt 1–1-mål mot AIK på Friends arena 2015. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

”Ha tålamod med honom”

Wilbacher anser dessutom att Blåvitt gör många saker rätt just nu.

– Jag tycker att det är bra att man har hittat en tränare med en tydlig spelidé och en tydlig långsiktig plan i Poya Asbaghi. Det värsta som IFK Göteborg hade kunnat göra i år tror jag hade varit att ta in en tränare bara för att göra ett bra resultat den här säsongen och få ut maximalt ur den befintliga spelartruppen. Det hade verkligen varit att skjuta sig själv i foten för då hade man bara fortsatt med någon sorts konstgjord andning, säger han.

Wilbacher fortsätter:

– Jag gillar vad jag hör från Poya, jag tycker redan att det börjar se helt okej ut på planen och jag tycker att ni gör så jävla rätt i att tro på honom och att ha tålamod med honom. Här och nu, efter tre omgångar av allsvenskan, måste man fortsätta tro på honom och det nystartade IFK Göteborg-projektet.

 

Lyssna på hela BBpodd med Thomas Wilbacher i podcastspelaren!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!