”Finns inga tankar – det är lite dumt”

Hosam Aiesh slår många inlägg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Marcus Berg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Med två skickliga anfallare har inläggsspelet lämnat mer att önska i Blåvitt.

BBpodd menar att det inte finns några idéer bakom det blåvita inläggsspelet.

– Man är ganska blank där... Man har bara kommit fram till att man ska slå inlägg, det är lite dumt, säger Joakim Hanäs.

https://open.spotify.com/embed/episode/2wQ5TnRblc1ei1mwWCIxh8

Blåvitt har nu inte vunnit på tre raka matcher.

Hemma på Ullevi kryssade man mot Hammarby – efter två raka förluster.

Precis som i tidigare matcher kom Blåvitt runt en hel del på kanterna mot Hammarby, men inläggen från de blåvita spelarna var inget att hänga i granen.

– Inläggen är helt värdelösa oftast. Det är så jävla synd. Du ser på en spelare som Hosam Aiesh, han måste vara tillsagd: ”Får du bollen försök skicka in den i boxen, håll inte på och kladda i hörnet”, säger Joakim Hanäs och fortsätter:

– Hosam är kanske den som slår in bra inlägg längs marken, det blir småfarligt oftast. Men eftersom han inte får det förlösande inlägget och träffar Kolbeinn Sigthorsson i pannan, som sedan nickar in i krysset-momentet, då blir det ett stort: ”Vafan”.

”Det är lite dumt”

Joakim Hanäs är inne på att det inte bara är upp till de som slår inläggen. Det handlar också om de övriga spelarna och hur de löper bland annat.

– Det handlar både om de som slår inläggen – att de slår vid rätt tillfälle, rätt yta och med kvalitet. Men det måste också handla om alla adnra som inte har bollen och slår inläggen. Det måste finnas en tanke där också, säger Joakim Hanäs.

Något han tycker saknas.

– Nu tycker jag inte det finns några tankar i löpningarna, eller i hur man slår inläggen. Man är ganska blank där… Man har bara kommit fram till att man ska slå inlägg, det är lite dumt, säger Joakim Hanäs.

Lyssna på hela avsnittet i podcastspelaren!

https://open.spotify.com/embed/episode/2wQ5TnRblc1ei1mwWCIxh8

Se fler höjdpunkter från allsvenskan: