”Ett gammalmodigt IFK – som inte vinner matcher”

IFK Göteborg förlorade derbyt mot Häcken.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborgs kräftgång fortsätter.

Efter förlusten mot Varberg blev det ny förlust i derbyt mot Häcken.

– Just nu har vi ett gammalmodigt IFK Göteborg som spelar gammalmodig fotboll med gamla spelare, säger Joakim Hanäs i senaste avsnittet av BBpodd.

https://open.spotify.com/embed/episode/5vN9T5W0nBJ9BHJBHVlMkE

Efter tolfteplatsen i allsvenskan i fjol parkerar Blåvitt just nu på tolfte plats även i årets allsvenska. Trots flera namnkunniga värvningar och hemvändare får IFK Göteborg inte spelet att stämma och nu har laget bara fyra poäng ner till kvalplats.

1–2-förlusten mot Varberg på Ullevi senast följdes upp av en 2–3-förlust borta mot rivalen Häcken i går. I senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd analyserar Joakim Hanäs och Patrik Glimberg läget i IFK Göteborg.

– Ska man titta generellt och utzoomat på det så har vi just nu ett gammalmodigt IFK Göteborg som spelar en gammalmodig fotboll med gamla spelare. Hade det varit så att det här gammalmodiga sättet fungerade och vi vann matcher så hade det varit hur fine som helst, men när vi har ett gammalmodigt IFK Göteborg som inte vinner matcher – då är vi på väg åt helvete. Låt nu den här matchen mot Häcken bli ”ground zero” och så tar vi det uppåt därifrån, säger Hanäs och fortsätter:

– Vad man kan göra som gjuter lite hopp i folk, för att se att det finns en framtid efter denna skitsäsong, är att släppa fram några av de yngre spelarna. Det gör att man kan se att det finns en morgondag och jag tycker mig se att när man gör det i slutet av matcherna så är det något annat.

I podcasten diskuterar programledarna även varför IFK Göteborg är inne i ett farligt läge och varför det är dags för de ledande personerna i föreningen att kliva fram.


Lyssna på hela avsnittet i podcastspelaren!


https://open.spotify.com/embed/episode/5vN9T5W0nBJ9BHJBHVlMkE