Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Ett fartyg som var på väg mot ett isberg”

Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborg gick in i säsongen med ett becksvart ekonomiskt läge. Efter försäljningarna av Benjamin Nygren och Carl Starfelt ser det plötsligt bättre ut. 

I det senaste avsnittet av BBpodd diskuterar Joakim Hanäs och Patrik Glimberg, tillsammans med gästen Robert Laul, hur illa ute Blåvitt var ekonomiskt inför säsongen. 

– Det var ett fartyg som var på väg mot ett isberg, säger Joakim Hanäs. 

Efter en tuff fjolårssäsong var det ett något haltande IFK Göteborg som gick in i säsongen 2019. Det ekonomiska läget såg allt annat än ljust ut. 

I det senaste avsnittet av podcasten BBpodd diskuterar Joakim Hanäs och Patrik Glimberg hur illa ute IFK Göteborg egentligen var i vintras. 

Podden gästas av Robert Laul, som berättar om det allvarliga ekonomiska läget. 

– Utan spelarförsäljningar hade det krävts att IFK ökade sina intäkter, driften, med 30 miljoner bara för att komma upp i ett nollresultat. Det är en ganska offensiv satsning att gå in med, särskilt med den trupp de hade. Nu har de sålt Benjamin Nygren för 40 miljoner och Carl Starfelt för ytterligare tio. Det går rätt in i verksamheten, säger Laul och fortsätter: 

”Utstrålar trygghet”

– Jag tror inte att man kommer gå med något jätteöverskott, men man har i alla fall räddat upp en extremt besvärlig ekonomisk situation som jag undrar om alla ens förstod hur vanskligt det här var för några månader sedan. Den utväxlingen är helt otrolig. 

En av de i IFK Göteborgs ledning som hyllas i podden för klubbens utveckling är den nye klubbdirektören Max Markusson. 

– Ska någon creddas för utvecklingen är det Max, säger Laul. 

– Det var ett fartyg som var på väg mot ett isberg och nu är det en ny kapten som är på väg mot sydligare breddgrader igen så att säga, säger Joakim Hanäs. 

Patrik Glimberg:

– Jag gillar att han utstrålar en trygghet och inte tar någon skit.