Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter publikmissnöjet: ”Var pudlarnas pudel”

IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg vände helt i publikfrågan efter supportrarnas kritik.

Nu hyllas klubbens agerande i BBpodd.

– Det var pudlarnas pudel, säger programledaren Joakim Hanäs.

https://open.spotify.com/embed/episode/5s2lmUZq1WckTQwDeYpKpl

GT har i veckan berättat om turerna som fått Blåvitt-supportrar att se rött.

De 3 000 blåvita som köpte årskort inför säsongen lovades förtur till livefotboll när det väl skulle vara dags – men när IFK Göteborg under tisdagen kommunicerade sin plan inför öppnandet i juli hade den siffran sjunkit till 2 700. Resterande 300 platser på läktarna skulle plötsligt gå till partners. 

Beskedet innebar inte bara att 300 årskortsinnehavare skulle bli utan biljett utan även att de 3 000 personerna skulle få tävla med varandra om 2 700 platser. I sociala medier visade supportrarna vad de tyckte om beslutet och det var allt annat än positiva tongångar.

– Vi är 3 000 som gavs ett löfte, jag är själv en av dem, och jag tycker att klubben på ett onödigt sätt återigen sätter sig i en situation som man måste hantera. Klubben får ställa sig upp och ta supportrarnas ilska på allvar. Jag förutsätter att man löser detta, sa supporterklubben Änglarnas ordförande John Pettersson till GT.

Blåvitts besked fick supportrar att reagera.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Blåvitt: ”Vi har gjort fel”

Men under torsdagen gjorde IFK Göteborg en helomvändning.

”Vi har gjort fel. Vi har ändrat förutsättningarna längs vägen. Vi har gett olika besked vid upprepade tillfällen och varit undermåliga i vår kommunikation. Nu gör vi vad vi kan för att rätta till detta här och nu”, skrev klubben på sin hemsida.

– Alla 3 000 änglar kommer att få gå på match när vi får släppa in just 3 000 åskådare på våra läktare. Vi hos IFK Göteborg har inte varit tillräckligt bra i den här situationen. Vi jobbar nu med detta internt för att säkerställa att det inte sker igen, sa Blåvitts klubbdirektör Håkan Mild.

IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Ett bra beslut”

I senaste avsnittet av BBpodd diskuterar programledarna Joakim Hanäs och Patrik Glimberg den uppkomna situationen.

– Folk kände sig lurade och jag har nog aldrig sett IFK Göteborg skriva ”vi har gjort fel” förut. Håkan Mild fick städa upp skiten som tidigare ledarskap fattat beslut om. Men det värsta i det här att det skapar en ”vi mot dem”-situation mellan supportrar och sponsorer och det är inte bra, säger Patrik Glimberg.

Joakim Hanäs är inne på samma linje:

– Det var pudlarnas pudel av Blåvitt. Oavsett vad som har gjorts så får man säga att om man inser att man har gjort fel så är det bästa att erkänna det och sedan göra rätt. Det här var ett bra beslut.


Lyssna på hela avsnittet i podcastspelaren!


https://open.spotify.com/embed/episode/5s2lmUZq1WckTQwDeYpKpl
Mikael Stahres första ord om att vara tillbaka i IFK Göteborg: ˝Extremt stolt”
Blåvitts sportchef om tränarbytet: ”Stahre är rätt man att leda framöver”