Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det ska vara en stämning som inte går att stå emot”

Blåvitt förlorade fredagens möte med Elfsborg.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Nordin Gerzic.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Blåvitt-supportrar.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Motståndarna ska känna sig ovälkomna när de kommer till Gamla Ullevi.

Det menar Joakim Hanäs, programledare för den blåvita supporterpodcasten BBpodd.

– Det ska vara en elektrisk stämning som inte går att stå emot, säger han i veckans avsnitt.

https://open.spotify.com/embed/episode/5hl4AbQQQcQq5zHv3QqgU5

IFK Göteborg kunde – trots ett enormt bortafölje i Borås – inte rå på Elfsborg i fredags. Förlusten var Blåvitts fjärde raka och när laget nu går in i landslagsuppehållet är det indraget i bottenstriden.

Men det är inte bara spelarna som måste höja sig, enligt GT:s podcast BBpodd. Programledaren Joakim Hanäs menar att det har smugit in sig en självgodhet både i föreningen och i supporterkretsar.

– Jag tycker att alla som är i och runt IFK Göteborg måste rannsaka sig själva. Det är väldigt lätt att hamna i att ”laget är värdelöst medan vi supportrar håller allsvensk toppklass”. Men allting måste bli bättre. Jag tar en ögonblicksbild från matchen i fredags som exempel: Vi har hela kortsidan och vi har stora delar av långsidorna på Borås arena, så det borde vara en fullkomligt elektrisk stämning när Johan Larsson, Elfsborgs stjärna, går ut för att slå hörnor. Visst, det är lite spridda burop men det är inte direkt så att han darrar när han går ut till hörnflaggan, säger Hanäs och fortsätter:

– Han kan gå ut med ett belåtet leende på läpparna. Så ska det inte vara när rivalerna möts och det är ett pressat läge. Jag ska inte säga att vi är sämre än Stockholmslagen, men på just den punkten, när det kommer till att få motståndarspelarna att känna att ”nu är det krig på planen och vi är i underläge” – där måste vi bli bättre.

”Det är det enda jag kräver”

Nästa söndag, den 17 oktober, möter IFK Göteborg bottenkonkurrenten Örebro i den första matchen på Gamla Ullevi i år.

– Vi möter ett av lagen som vi måste slå om vi ska ha en chans att klara oss kvar i allsvenskan i år. Då ska vi få Nordin Gerzic att önska att han aldrig satte sin fot i Göteborg. Vi måste ladda om och komma med jävla självförtroende och skapa en elektrisk stämning som inte går att stå emot. Det är det enda jag kräver av oss supportrar, säger Joakim Hanäs.

– Vad kräver jag av laget? Att man kommer ut med en annan inställning. Man behöver inte komma ut med en ny taktik, men man behöver komma ut med ett psyke där man inte vid minsta motgång klappar ihop fullständigt. För fortsätter man som man gör nu kommer man att åka ur allsvenskan.

https://open.spotify.com/embed/episode/5hl4AbQQQcQq5zHv3QqgU5