”Det förändrar allt för Blåvitt just nu”

Jubel i Blåvitt efter det sena och dramatiska avgörandet.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Tobias Sana avgjorde matchen mot Malmö från straffpunkten i den 99:e matchminuten. Situationen blev omtalad men enligt BBpodd var straffen solklar.

– Jag är hundra tusen procent säker på att det där är en korrekt dömd straff, säger Patrik Glimberg.

https://open.spotify.com/embed/episode/5zMgtyAL44FMrMywk24apb

Klockan hade tickat upp på 94 minuter när Tobias Sana lyfte in en frispark mot Marcus Berg som var på väg in i Malmös straffområde.

Men i samma ögonblick som anfallaren tog emot bollen satte Peter Gwargis dobbarna i bröstet på honom. 

Beslutet från domaren dröjde men efter påtryckningar från främst Oscar Wendt och diskussioner med den assisterande domaren tilldömdes straff.

– Det är en situation som jag på något sätt tycker förändrar allt som har med Blåvitt just nu. Och det är när Oscar Wendt kliver fram, stegar fram, springer fram till domaren och fullkomligt vrålar han i ansiktet, säger Joakim Hanäs. 

”Kommer vara så viktigt”

Just Oscar Wendts agerande vid straffsituationen är det som Patrik Glimberg främst tar med sig från matchen.

– När man får in en sån spelare och man ser mitt framför sina ögon vad det faktiskt betyder i just en sån här situation. Då förstår man också hur viktigt det här kommer vara för hela laget. Att få in den känslan - att vi kan övervinna saker. Det är den stora grejen som jag tar med mig, säger han.

Straffsituationen har blivit omtalad men i BBpodd är de överens om att den var solklar.

– Jag är hundra tusen procent säker på att det där är en korrekt dömd straff. Jag hade nästan blivit gladare om jag inte kände så. Det hade känts som en fin revansch på så många sätt, säger Joakim Hanäs. 

Lyssna på hela avsnittet i podcastspelaren!