Blåvitt-fansen mobiliserar en jättekaravan till matchen mot Elfsborg på måndag. Foto: FREDRIK AREMYRBlåvitt-fansen mobiliserar en jättekaravan till matchen mot Elfsborg på måndag. Foto: FREDRIK AREMYR
Blåvitt-fansen mobiliserar en jättekaravan till matchen mot Elfsborg på måndag. Foto: FREDRIK AREMYR
Foto: FREDRIK AREMYRFoto: FREDRIK AREMYR
 Foto: FREDRIK AREMYR
Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TTBlåvitt-tränaren Poya Asbaghi. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

”Det där kan vara tungan på vågen”

Publicerad

På måndag spelar IFK Göteborg bortamatch mot Elfsborg – en match som alltid lockar massor av publik från båda lagen.

Nu mobiliserar Blåvittsupportrarna dessutom en jättesamling på vägen till Borås för att ge laget en extra stöttning, och sedan en enorm bilkaravan efter spelarbussen till arenan.

En som hoppas på mycket folk i karavanen är IFK-tränaren Poya Asbaghi.

– Det är häftigt och det betyder så klart mycket, säger han i BBpodd om supportrarnas initiativ.

Blåvitts tränare Poya Asbaghi gästar veckans BBpodd på GT.se och pratar bland annat om den enorma supportermobiliseringen i ”Karavanen” och på Borås arena på måndag.

– Det skulle betyda mycket om många anslöt sig, säger han i programmet och poängterar att supportrarnas stöd absolut kan vara tungan på vågen.

 

LÄS MER: Bildextra: Blåvitt-fansens karavan till Borås

Över 2 000 personer

Detta är andra gången som en sådan här typ av enorm samling arrangeras i Sverige. 

Även första gången var det Blåvitts supportrar som körde en så kallad karavan mot just Elfsborg 2015

Då deltog över 2 000 personer – och man hoppas på minst lika stor uppslutning i år.

 

LÄS MER: Se helikopterbilderna från Blåvitt-karavanen

Har koll på Elfsborgs spelsätt

Poya Asbaghi berättar även i podden om vad som gick rätt och fel rent taktiskt och på planen i den senaste matchen mot IFK Norrköping, och pratar även om kommande motståndaren Elfsborgs spelsätt. 

Nye Elfsborgstränaren Jimmy Thelin är hårt ansatt och har bland annat kritiserats för att ha valt en svårbegriplig taktik, men Asbaghi säger sig ha full koll på hur boråsarna vill spela.

I BBpodd får vi också höra anledningen till varför Blåvitt-tränaren har valt olika ”outfits” till de olika matcherna i allsvenskan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag