Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är under all kritik – jag är nästan mållös”

IFK Göteborg spelade 1–1 mot Halmstad.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
David Vukovic.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Bara 1–1 mot nykomlingen Halmstad.

Då ifrågasätts IFK Göteborgs spelidé i senaste avsnittet av BBpodd.

– Offensiven är under all kritik, säger David Vukovic.

https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/58c3cnNSpsE4YLKcqXm5T4

Efter 2–3-smällen hemma mot nykomlingen Degerfors var det många som trodde att vi skulle få se ett revanschsuget IFK Göteborg mot Halmstad i går.

Men 1–1 var knappast något styrkebesked. 

Blåvitt skapade få hundraprocentiga målchanser och släppte in ett billigt baklängesmål.

I senaste avsnittet av BBpodd gästas programledarna Joakim Hanäs och Patrik Glimberg av GT:s nye Blåvitt-skribent David Vukovic för att snacka ner matchen.

”Jag är nästan lite mållös”

– Visst kan man klaga på mattan på Örjans vall, men Halmstad spelade en mycket bättre fotboll – och de spelade som bekant på samma matta – så den ursäkten håller inte. Spelet var under all kritik. Defensiven såg skakig ut i första halvlek, målet var ett tydligt bevis på det, och offensiven lämnade ännu mer att önska. Det gjorde ont att se på, säger Vukovic och utvecklar:

– Jag är nästan lite mållös över att det kan se så dåligt ut med så många kvalitativa spelare på planen. Nu är det inte en eller två lite svaga insatser utan nu är det tre matcher där vi ska föra spelet, men inte klarar av det. Efter så många månader ihop måste vi kunna ha ett fungerande anfallsspel, speciellt med ett så bra lag som vi har. Vi har spelare som Tobias Sana, Simon Thern, Marek Hamsik, Kolbeinn Sigthorsson och Hosam Aiesh. Nu var det en individuell prestation som bäddade för en poäng. Den individuella skickligheten sminkade över den obefintliga spelidén, det offensiva grundspelet.

Vill se en utvärdering

Joakim Hanäs vill se en ordentlig utvärdering från den sportsliga ledningen.

– Det är dags för Håkan Mild, Pontus Farnerud och Jonas Henriksson, som är de sportsligt ansvariga i IFK Göteborg, att sätta sig ner med Roland Nilsson och prata igenom vad det är vi håller på med. För just nu är vår stora satsning på väg att sluta på samma sätt som regalskeppet Vasa, det vill säga på botten, och det tror jag inte att vi vill, säger han.


Lyssna på hela BBpodd i podcastspelaren!https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/58c3cnNSpsE4YLKcqXm5T4