Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är inte Sebastian Eriksson som skriker”

Sebastian Eriksson.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Det har varit många turer kring Sebastian Eriksson den senaste tiden.

I det senaste avsnittet av podcasten BBpodd går Joakim Hanäs och Patrik Glimberg igenom situationen som skapat stor uppståndelse – och vad som egentligen hände.

– Det är August Erlingmark som går totalt bärsärk där, säger Patrik Glimberg. 

Sebastian Erikssons utbrott efter matchen mellan Falkenberg och IFK Göteborg för snart två veckor sedan har blivit en snackis.

Blåvitts mittfältare anmäldes till disciplinnämnden av domarteamet – vilka senare beslutade att stänga av Eriksson i en match.

Under fredagen fick dock fallet en ny vändning.

Sanningen om uppmärksammade situationen

Blåvitt överklagade disciplinnämndens beslut till Riksidrottsnämnden, som har beslutat att avstängningen hävs tills vidare – och att Eriksson därmed är spelbar i Blåvitts match mot Norrköping på söndag.

Sebastian Eriksson själv har hela tiden hävdat sin oskuld i det hela – och i det senaste avsnittet av BBpodd framkommer ny information.

– Det är inte Sebastian Eriksson som skriker orden som leder till avstängning, vilket är lite tokigt, säger Patrik Glimberg.

Och fortsätter:

– Utan det är en av spelarna med mest hjärta och som är uppvuxen i föreningen – det är August Erlingmark som går totalt bärsärk där. Jag satt och funderade om vi ska berätta det här i BBpodd eftersom att folk inte vet om att det är August, fortsätter han.

När GT når August Erlingmark väljer han att inte kommentera det alls.

Huruvida Sebastian Eriksson kommer att bli avstängd eller inte återstår att se.

Riksidrottsnämnden kommer att ta ett nytt beslut i frågan om en till två veckor.