Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det är IFK Göteborgs viktigaste vapen nu”

Oscar Vilhelmsson är ett av IFK Göteborgs stora framtidsnamn.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Supporterklubben Änglarnas ordförande John Pettersson.
Foto: PRIVAT

Tolva i tabellen och stormigt utanför planen.

Vad som är IFK Göteborgs viktigaste vapen framöver?

– När vi inte längre har något val – då kommer vi vara tvungna att välja akademin, säger supporterklubben Änglarnas ordförande John Pettersson i senaste avsnittet av BBpodd.

https://open.spotify.com/embed/episode/1aM9kjpjz1hPV98WiCCrCR

IFK Göteborg går kräftgång i allsvenskan och omgärdas av negativa rubriker. Efter förluster mot Varberg och Häcken riskerar Blåvitt att på allvar bli indraget i bottenstriden.

Efter landslagsuppehållet väntar nu hemmamatch mot Halmstad på söndag. Då hoppas supporterklubben Änglarnas ordförande John Pettersson att en viss 17-årig egen produkt får chansen.

– Är det nu Oscar Vilhelmsson kliver fram och får spela bredvid Marcus Berg? Det låter kanske lite töntigt att säga att historien upprepar sig, men vad hände egentligen med alla de där ”kidsen” som vi var tvungna att fylla ut truppen med 2006 och 2007? Vad gjorde de med sina karriärer i IFK Göteborg? De gjorde ganska mycket, säger han i senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd och utvecklar resonemanget om Blåvitts läge just nu:

– Om jag har något hopp kring allt det här så är det att när vi inte längre har något val – då kommer vi vara tvungna att välja akademin för det är det viktigaste vapen vi har. Och det kan bära oss en bit. Det är klart att man hoppas att det börjar på söndag med en ung, hungrig Oscar Vilhelmsson som får spela bredvid allsvenskans bästa anfallare och som får debutera med en kasse eller två.


Lyssna på hela avsnittet i podcastspelaren!

https://open.spotify.com/embed/episode/1aM9kjpjz1hPV98WiCCrCR