Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är en sjuk industri – finns nio Messi-personer”

Filmregissören Jakob Marky.Foto: Privat / Privat
Foto: Privat / Privat
Barcelonas superstjärna Lionel Messi.Foto: PRESSINPHOTO / ICON SPORT BILDBYRÅN

Han ligger bakom IFK Göteborgs nya kampanjfilm ”Hela stadens lag”, och har arbetat med några av världens främsta fotbollsspelare.

I det senaste avsnittet av BBpodd avslöjar regissören Jakob Marky arbetet bakom de stora reklamfilmerna.

– Jag tror att det finns åtta eller nio Messi-personer för att kunna ta sig igenom en filminspelning, säger han.

Se Hela stadens lag här. 

Nyligen introducerade IFK Göteborg sitt nya kommunikationskoncept ”Hela stadens lag”, med betoning på att mer än halva spelartruppen kommer från områden runtom i Göteborg.

Där har man bland annat låtit filmregissörerna Jakob Marky och Marcus Söderlund göra en kampanjfilm där man följer med några av IFK:s A-lagsspelare till deras hemorter.

– Blåvitt har blivit mer modernt och behövde förändra sin kommunikation. Då har de tagit fram det här konceptet som tar avstamp i att man har rekordmånga egna spelare i närområdet. Det appellerade mig och Markus att besöka alla de här platserna, berättar Jakob Marky om arbetet.

”Finns åtta eller nio Messi-personer”

Både Marky och Söderlund har tidigare varit med och gjort filminspelningar med några av världens största fotbollsprofiler. Bland annat Pep Guardiola, Wayne Rooney och Karim Benzema.

 I BBpodd berättar Jakob Marky historier om speciella ögonblick med superstjärnorna, då man ofta använt sig av andra personer.

– Jag har aldrig filmat Messi själv men har några kompisar som gjort det. Han är otroligt obekväm i filmsituationer. Jag tror att det finns åtta eller nio olika Messi-personer så att man kan ta sig igenom en filminspelning. Det är en sjuk industri, säger han och berättar om en inspelning med den italienska megastjärnan Andrea Pirlo.

– Det finns en kille i Milano som är otroligt lik Pirlo både utseendemässigt samt att han har ett otroligt tillslag. Det var en gång som Pirlo kom in ouppvärmd och skulle slå en frispark, men vägrade slå till bollen. Då kom den identiska tvillingen in och satte tre i krysset på rad.