”De två ska vi tacka för att Wernbloom är hemma igen”

Pontus Wernbloom är tillbaka i IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT NYHETSBYRÅN
Mattias Bjärsmyr.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Pontus Wernbloom, 34, hade anbud från Ryssland – men valde att flytta hem till IFK Göteborg i stället.

En stor del i det beslutet hade vännerna Mattias Bjärsmyr, 34, och Tobias Hysén, 38.

– Det är legendarstatus på det, säger Patrik Glimberg i senaste avsnittet av BBpodd.

https://embed.radioplay.io/?id=71616&country_iso=se

GT:s avslöjande i fredags slog ner som en bomb i fotbolls-Sverige.

Efter elva år utomlands är den förre landslagsmittfältaren Pontus Wernbloom tillbaka i svensk fotboll, tillbaka på Kamratgården och tillbaka i Blåvitt-tröjan.

Under lördagen gjorde han comeback i allsvenskan när IFK Göteborg spelade 2–2 borta mot Djurgården. Wernbloom byttes in i 58:e minuten.

För Blåvitt-fansen är hemvändaren minst sagt välkommen – IFK Göteborg har inte vunnit på de tolv senaste matcherna i allsvenskan – och uppståndelsen har varit stor.

Pontus Wernbloom.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Sover hos Bjärsmyr

Pontus Wernbloom har inte hymlat med att vännerna Mattias Bjärsmyr och Tobias Hysén hade ett finger med i spelet när han till slut bestämde sig för att återvända till Göteborg.

– Vi har varit ute i elva år, kidsen börjar bli stora. Sen har ”Bjärs” haft en viss inverkan också, Tobbe (Hysén) med. Det gör det enklare när ens bästa polare finns här. Man kommer inte hem för pengarna. Jag hade kunnat stanna i Grekland för det, men jag ville hem helt enkelt, förklarade han.

– Pontus sov hos mig i natt – så vi har hunnit prata, avslöjade Bjärsmyr samma dag som övergången blev offentliggjord.

Mattias Bjärsmyr.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Tobias Hysén.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Ska ha ett stort jävla tack”

I senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd hyllar programledarna Patrik Glimberg och Joakim Hanäs Blåvitt-profilerna.

– Stor credd till Mattias Bjärsmyr som är en av dem som verkligen sett till att den här värvningen gick i hamn. Han har ringt, tjatat, bönat och bett och sagt att nu jävlar, Pontus, nu är det läge att komma hem. Det var han som löste att det blev så. Det ska han ha ett stort jävla tack för. Och vi ska inte heller glömma Tobias Hysén som har ringt och tjatat minst lika mycket på Pontus under alla dessa år och kanske särskilt nu den sista tiden, säger Hanäs.

Glimberg tillägger:

– Det finns något extra fint i det här med tanke på att Bjärsmyr var hyfsat oönskad på vissa håll när han kom tillbaka till Kamratgården nu den sista vändan. Att han då, som grädde på moset – utöver att han har varit bäst av mittbackarna hittills – också ser till att vi får hem Pontus Wernbloom... Det är fan legendarstatus på det. 

– Jag tror att Pontus har saknat gemenskapen. Han sa någon gång för ett par år sedan att han inte tycker att fotboll har varit roligt på tio år. När han har varit utomlands har det varit mer av ett jobb. Nu kommer han hem som en hjälte och jag tror på riktigt att han tycker att det är roligt med fotboll igen.


Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=71616&country_iso=se