Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De kommer aldrig vinna allsvenskan”

Patrik Glimberg och Joakim Hanäs, som driver den blåvita supporterpodcasten BBpodd, skickar en passning till BK Häcken i veckans avsnitt – men får snabbt svar på tal av Häcken-kuggen Erik Friberg.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg ställs mot BK Häcken nästa måndag.

Då vill Blåvitt-supportrarna Joakim Hanäs och Patrik Glimberg, som driver podcasten BBpodd, göra sitt för att piska upp derbystämningen.

– Häcken är Sveriges största loserklubb – de kommer aldrig vinna allsvenskan, slår Hanäs fast.

– Jag tycker väl inte att de killarna ska prata om loserklubb just nu, svarar Häcken-mittfältaren Erik Friberg och garvar. 

https://embed.radioplay.io/?id=75856&country_iso=se

Med tre omgångar kvar av säsongen slåss IFK Göteborg för att stanna kvar i allsvenskan. BK Häcken slåss i andra änden av tabellen om Europaplatserna. Hisingsklubben ligger tvåa efter 27 omgångar.

Nästa måndag möts lagen på Gamla Ullevi och i veckans avsnitt av GT:s supporterpodcast BBpodd ger programledarna Joakim Hanäs och Patrik Glimberg sin syn på Blåvitts antagonister.

– BK Häcken misslyckas alltid så fort det gäller någonting. Så fort de ska möta ett lag som är bra, så fort de har chansen att ta hem en titel – då viker de ner sig. De har ingen känsla för att vinna, de har aldrig gjort det. De som är där är ett gäng hoprafsade spelare som inte hade haft den minsta lust att spela för Häcken om det inte hade gällt plånboken. Den enda anledningen till att de är där är att de tjänar bra pengar och att det är ganska gött för det finns inga krav. De kan lufsa runt ute på Hisingen och ingen bryr sig, säger Joakim Hanäs.

Joakim Hanäs och Patrik Glimberg driver podcasten BBpodd.
Foto: ANDERS YLANDER

”De kommer aldrig vinna SM-guld”

Hanäs fortsätter sin utläggning om Hisingsklubben:

– Vad är den mest solklara vinkeln på BK Häcken? Det är att de inte har någon publik – men det har å andra sidan ingen annan nu heller på grund av corona, så den kan vi inte ta. Däremot kan man tycka att en sån här säsong, när inget lag har publik, har oddsen jämnats ut. BK Häcken har väl aldrig haft en så bra chans att vinna allsvenskan som i år, men det har de redan misslyckats med. Med allt detta sagt så kan man väldigt, väldigt lätt fastslå att BK Häcken aldrig kommer vinna SM-guld. Det är Sveriges största loserklubb.

Blåvitt-supportern Andreas Toll, som gästar veckans avsnitt, fyller i:

– Häcken är så små och så menlösa. Den enda titeln de har är den där cuptiteln för några år sedan (Häcken vann cupen 2016 och 2019, reds. anm.). Det är deras största framgång. Och cupen… jag menar – till och med vi kunde vinna cupen i år. Vi gör vår sämsta säsong någonsin men kunde ändå vinna cupen.

Häckens Patrik Wålemark och Erik Friberg.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Vill vinna innan jag lägger av”

Erik Friberg, som är en av nyckelspelarna i BK Häcken, tar lätt på kritiken från Blåvitt-supportrarna.

– 2012 var det ju riktigt nära, vi ledde med ett gäng omgångar kvar, och i år är vi också med där uppe. Men i sak har de ju rätt, vi har inte vunnit något SM-guld ännu. Men det tror jag att vi kommer att göra en dag, men om jag är med då vet i fan, haha... Men det är klart att jag vill vinna innan jag lägger av, säger han och fortsätter:

– Man ska också komma ihåg att vi är rätt nya i de här sammanhangen. Vi gick upp 2009 och har undan för undan etablerat oss i toppen. Sedan vill jag inte ge mig in i något sorts munhugg med de BBpodd-gubbarna även om det är kul med lite drag inför derbyt. Och med tanke på Blåvitts situation kanske det inte är rätt läge att snacka om loserklubb kan jag tycka. 

Spelar ni i BK Häcken bara för att det är bra betalt och att ni kan lufsa runt på Hisingen utan att någon bryr sig? 

– Haha, det är så fel att det inte är sant. Jag har ju hållit på BK Häcken i hela mitt liv och är bara här för att jag älskar klubben. Sedan finns det ju spelare i alla lag som inte har samma klubbhjärta som dem som har en lång bakgrund i klubben, men det är ju inget konstigt. 

Du var ju själv aktuell för Blåvitt inför säsongen 2015 och fick ett kontraktsförslag. 

– Det har aldrig varit på tal för egen del. Här i Göteborg är det BK Häcken som gäller. Men det ska bli väldigt skoj med derby om en vecka! 


 Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=75856&country_iso=se