Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Bojkotta AIK:s matcher på Friends"

När AIK spelar hemmamatch på Friends arena är det mer regel än undantag att man behandlar bortalagets tillresta supportrar på sämsta möjliga sätt.

Det är BBpodds bestämda åsikt.

Trots att Solnaklubben fått massiv kritik för sitt sätt att behandla sina gäster har förhållandena snarare försämrats mer och mer.

– Det är dags att vi tillsammans med de andra lagens publik bojkottar AIK:s matcher på Friends tills de gör någonting åt situationen, säger Patrik Glimberg i senaste avsnittet av podcasten BBpodd.

Lyssna på 53 – 2016: (Un)Friends Arena

Ladda ner avsnitt

Rasmus Forsström, redaktör för Alltid Blåvitt på supportersajten Svenska Fans är gäst i veckans avsnitt av BBpodd. Han tycker att AIK:s agerande under måndagens stormatch är skamligt.

– Bortasupportrarna behandlade på ett totalt oacceptabelt sätt kring matchen, säger han.

Cirka 1 500 personer vallades runt i katakomber och halvfärdiga parkeringsgarage under själva stadion för att fösas in genom en trång ingång där endast två personer kunde passera i taget.

För att komma till läktaren måste man klättra upp för tusentals trappor, eftersom bortaläktaren är placerad långt uppe i ena hörnet på arenan.

Saknar kontakten

Just läktarens placering är något som retar upp publik från i stort sett alla lag eftersom den är belägen så långt från planen att man knappt ser vad som händer i matchen, och dessutom är halvt dold bakom de skynken som arrangören satt upp för att dölja de många tomma sektionerna i arenan. Extra provocerande eftersom stora delar av läktarna gapar helt tomma, och man skulle kunna erbjuda mycket bättre platser.

– Matchupplevelsen blir totalt värdelös då man saknar kontakt med både spelarna och hemmapubliken, säger Patrik Glimberg.

"Logistiskt haveri"

Programmet riktar även skarp kritik mot det man kallar ett logistiskt haveri när det gäller transporterna till och från matchen.

Eftersom man spärrar av vägen från bortasektionen till övriga arenaområdet och taxistationerna är pendeltåget det enda alternativet för de som inte åker med supporterbussarna till Friends. Ett alternativ som inte tilltalar – då den hätska stämningen bland de övertaliga hemmafansen gör att man riskerar att bli påhoppad om man har fel färg på halsduken.

Förslaget i programmet: En bojkott av AIK:s matcher på Friends arena tills man gör någonting åt problemen.

Andra ämnen i det senaste avsnittet av BBpodd är Ulla Elms kommande DJ-karriär, Zlatans sockerchock och en tävling med tåg-tema...