Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blåvittsupportrarnas mäktiga jubileums-tifo

I koreografin användes bland annat över 1000 flaggor i de blåvita färgerna, ett stort antal pappersark och en enorm så kallad "overheadflagga" som täckte hela kortsidan på arenan när spelarna gick in till tonerna av Joel Almes "Snart skiner Poseidon". Foto: Joakim Hanäs

Det drar ihop sig till en rafflande guldstrid i allsvenskan, något som märks både på planen och på läktarna.

IFK Göteborgs sista hemmamatch mot Kalmar är sedan länge slutsåld, och i söndagens match mot Halmstad passade supportrarna på att ge Gamla Ullevi en riktigt häftig inramning genom ett stort och påkostat tifo vid inmarschen.

Läktargruppen Ultras Göteborg firar 10 år, något som sammanföll med föreningen IFK Göteborgs 111-års dag. Detta föranledde ett extra stort och påkostat tifo (läktarkoreografi) som verkligen satte färg på inmarschen och skapade en fantastisk inramning.

 

I koreografin användes bland annat över 1000 flaggor i de blåvita färgerna, ett stort antal pappersark och en enorm så kallad "overheadflagga" som täckte hela kortsidan på arenan när spelarna gick in till tonerna av Joel Almes "Snart skiner Poseidon".

Eftersom det krävs extrem planering och massor av tid för att arrangera tifon av det här slaget var ett stort antal personer från tifogruppen på plats på Gamla Ullevi redan klockan 07 på söndagen för att förbereda på läktaren.

 

Blåvitts anfallsstjärna Gustav Engvall är lyrisk över supportrarnas insats, "Det kändes riktigt häftigt att gå in till matchen, och man taggar till extra mycket när supportrarna fixar så grymma tifon – våra fans är bäst!" svarar han på frågan om matchinramningen.

 

I slutet av pausen tändes ett stort antal bengaliska eldar på klacksektionen, vilket försenade den andra halvleken något. Bengalbränningen genomfördes däremot under relativt lugna och ordnade former, inga incidenter eller skador har rapporterats.

 

Matchen slutade 1-1 efter en av årets sämre insatser från IFK Göteborg.