Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blåvitts sportchef spelar ett högt spel”

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud och Marek Hamsik.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

IFK Göteborg har sjösatt sin största satsning på flera år.

Men är backlinjen tillräckligt bred?

Det frågar sig David Vukovic, som driver sajten Nya Blåvitt, i senaste avsnittet av BBpodd.

– Det ser väldigt tunt ut bakåt, säger han.

https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/5HkAvVDWpoxB9vOIEfuSQ2

Calle Johansson, nye mittbacken från Falkenberg, missar vårsäsongen och Rasmus Wikström, Blåvitts 20-årige talang, är utlånad till AFC Eskilstuna.

Det gör att IFK Göteborg har Jesper Tolinsson, Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson och August Erlingmark som tänkbara mittbackar inför lördagens allsvenska premiär.

Enligt Joakim Hanäs, som driver GT:s podcast BBpodd, är det riskabelt.

– Vad vi kan konstatera är att det är ett ganska högt spel av Pontus Farnerud (sportchef) och den sportsliga ledningen i Blåvitt att gå in i den här säsongen och lämna backlinjen så pass tunn. Vi gör en satsning, namn efter namn har checkat in på Kamratgården, och det är solklart att det är i år eller möjligen, möjligen nästa år som det ska hända med åldersstrukturen vi har i truppen. Men tänk er en långtidsskada på Bjärsmyr eller någon avstängning – då ser det inte jätteroligt ut. Vi hoppas verkligen att de vet vad de gör, säger han i senaste avsnittet av BBpodd.

David Vukovic, som driver sajten Nya Blåvitt, analyserar läget i IFK Göteborg i senaste avsnittet av BBpodd.
Foto: BBPODD
IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

”Det är inte optimalt”

David Vukovic, som driver sajten Nya Blåvitt, är inne på samma linje.

– Vi har ett fruktansvärt starkt lag på papperet, inte minst på mittfältet, men vi riskerar att förlora i de båda straffområdena. Nu har vi förvisso, vad det verkar, en hyfsad uppsättning framåt – men bakåt... man kan säga vad man vill om ”Sebban” och Erlingmark, men jag kommer alltid att se dem som mittfältare. Skulle Bjärsmyr gå sönder så står vi plötsligt med en 18-åring och två mittfältare i trebackslinjen. Det är inte optimalt för ett lag som ska slåss i toppen, menar han.

Däremot tycker Vukovic inte att Blåvitt borde kalla hem Rasmus Wikström som är i behov av speltid och därför har lånats ut till superettan.

– Rasmus måste få speltid nu. Ska han bara sitta på bänken hela tiden så kommer hans talang aldrig att komma fram på riktigt. Jag tycker däremot att vi skulle ha förstärkt utifrån även om det alltid är en ekonomisk fråga. Det var snack om Jesper Löfgren och jag tror att Blåvitt hade mått bra av att få in en mittback till, både kvalitetsmässigt men framför allt kvantitetsmässigt. Jag känner att det ser väldigt tunt ut bakåt.


Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/5HkAvVDWpoxB9vOIEfuSQ2