Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts nyckelmatcher för att rädda kontraktet

IFK Göteborg är i ett prekärt läge.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg är i ett utsatt läge inför avslutningen av den allsvenska säsongen.

GT:s podcast BBpodd har identifierat nyckelmatcherna för Blåvitt.

– Vi kan kalla det vägen till paradiset eller nyckeln till frihet, säger programledaren Joakim Hanäs.

https://embed.radioplay.io?id=73590&country_iso=se

Med åtta omgångar kvar av allsvenskan ligger Blåvitt förvisso på fast mark i tabellen – men knappast säker sådan. Till Helsingborg, som för närvarande ligger på kvalplats, skiljer nämligen bara två mål.

IFK Göteborg har i tur och ordning Varberg (hemma), AIK (borta), Malmö (b), Örebro (h), Helsingborg (b), Häcken (h), Östersund (b) och Sirius (h) kvar att möta.

I senaste avsnittet av GT:s podcast identifierar programledarna Joakim Hanäs och Patrik Glimberg vilka av dessa matcher Blåvitt ”måste” ta tre poäng i för att rädda det allsvenska kontraktet.

”Här är måstematcherna”

– Vi måste vinna mot Varberg och vi måste vinna mot Helsingborg. Jag tror absolut inte att vi kan tappa poäng mot HIF för det är en så kallad sexpoängsmatch. Sedan måste vi ta någon poäng mot Sirius, Östersund eller Häcken. Och vi måste nog vinna mot Örebro för att känna oss safe. Då går vi upp på 31 poäng, säger Hanäs.

I BBpodd analyserar programledarna Blåvitts återstående spelschema match för match, går igenom den senaste matchen mot Elfsborg (0–0) och kommenterar Hosam Aieshs uppmärksammade intervju.

IFK Göteborg möter Husqvarna FF i Svenska cupen i dag.


Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io?id=73590&country_iso=se