Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blåvitt har ett lag som ska vara med i toppen”

August Erlingmarks IFK Göteborg har spelat oavgjort mot Halmstad och Degerfors.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

1–1 och 2–2 mot de allsvenska nykomlingarna Halmstad och Degerfors.

Var står IFK Göteborg 2021?

– Tittar vi på truppen spelare för spelare, och vad som förväntas komma in i sommar, så är det ett lag som ska vara med i den allsvenska toppen. Sedan gäller det att få ihop allt på planen också, säger David Vukovic, som driver sajten Nya Blåvitt, i senaste avsnittet av BBpodd.

https://embed.radioplay.io/?id=79321&country_iso=se

Det blåvita spelet har inte värmt på ett kylslaget Valhalla IP i de två första träningsmatcherna för året. I fredags spelade IFK Göteborg 1–1 mot Halmstad och under tisdagen blev det 2–2 mot Degerfors. 

Blåvitt-tränaren hymlade inte när han efter matchen i går sa:

– Vi är inte samspelta, det kan vi konstatera.

På lördag väntar ny träningsmatch, mot Helsingborg på bortaplan, innan Blåvitt kliver in i Svenska cupens gruppspel mot Sandviken nästa lördag.

Så frågan är var IFK Göteborg egentligen står så här långt.

”Kommer få se ett mer påkopplat IFK”

I senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd synar programledarna Joakim Hanäs och Patrik Glimberg lagbygget och spelet hittills tillsammans med gästen David Vukovic, som driver sajten Nya Blåvitt.

– Jag vet att Roland Nilsson och laget är medvetna om var bristerna har varit i de här två första matcherna och jag tar för givet att man kommer jobba på det till nästa match, som är Helsingborg, och därifrån till cupen. Det är svårt att dra alltför stora växlar av träningsmatcher, de är alltid vad de är, och jag tror vi kommer få se ett mer påkopplat IFK Göteborg i cupen, säger Vukovic.

David Vukovic driver sajten Nya Blåvitt.
Foto: BBPODD

”Det blir den stora utmaningen”

Han tror att matchen mot Helsingborg blir en viktig värdemätare inför Svenska cupen.

– Jag tror att vi kommer få se en lite mer ordinarie elva där. Halva laget kommer nog inte att bytas ut som mot Halmstad, säger David Vukovic.

Känns IFK Göteborg starkare i år än i fjol?

– Känslan inför förra säsongen var lite mer positiv än nu av förklarliga skäl. Då fanns det en stor framtidstro och allt var gött – men den framtidstron rasade ju ordentligt under säsongen. Men tittar vi på truppen spelare för spelare nu, och vad som förväntas komma in i sommar, så är det ett lag som ska vara med i den allsvenska toppen. Sedan gäller det att få ihop allt på planen också. Det är det som blir den stora utmaningen, att få spelet att sitta.


Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=79321&country_iso=se