Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

BBpodd: ”Vinner vi inte på torsdag är det guld och kris”

IFK Göteborg vann titeln i svenska cupen i torsdags.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Mattias Bjärsmyr.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg vann svenska cupen och har därmed fått den efterlängtade chansen till spel i Europa.

Men samtidigt går laget trögt i allsvenskan och på torsdag väntar en ödesmatch mot Östersund.

– Just nu är det bara guld, men vinner vi inte på torsdag är det guld och kris, säger Joakim Hanäs i BBpodd.

https://embed.radioplay.io?id=70787&country_iso=se

IFK Göteborg har en speciell vecka bakom sig.

I torsdags bärgade klubben titeln i svenska cupen i en dramatisk final mot Malmö FF, där Alexander Farnerud blev stor hjälte i förlängningen. 

Men bara tre dagar senare kom en tung förlust (0–3) mot samma MFF i allsvenskan – och Blåvitts tabelläge har minst sagt blivit prekärt.

I det senaste avsnittet av BBpodd går Patrik Glimberg, Joakim Hanäs och Stefan Hogman igenom veckan som varit – och betydelsen av tre poäng i torsdagens möte med Östersund.

– Svenska cupens status har blivit hög med nya upplägget, Europaplatser och så vidare. Det är en av två titlar i svensk fotboll, och den sitter vi med nu. Det kan också ha en del i att vi har vaskat allsvenskan, säger Joakim Hanäs.

”Felet ligger inte hos Poya”

Förlusten mot Malmö i allsvenskan var Blåvitts sjunde raka match utan seger, och i tabellen har man sjunkit ned på en tolfte plats.

– Felet ligger inte i vad Poya får ut av laget. Visserligen är det rykten, men det stora dilemmat är att vi erbjuder en halv miljon i sign on-bonus till Linus Hallenius när Norrköping erbjuder två och en halv. Där har du svaret på det stora problemet, vi har inte pengar att bygga en trupp som håller för att ligga på den övre halvan, säger Stefan Hogman.

Ödesmatchen: ”Behöver grisa till det”

På torsdag ställs Blåvitt mot Östersund på Gamla Ullevi. ÖFK ligger just nu på den negativa kvalplatsen, en poäng bakom IFK Göteborg.

– Jag tror att vi behöver grisa till det och tvåla till Östersund ordentligt på torsdag, annars är jag rädd att det kommer att hända grejer, säger Patrik Glimberg.

– Just nu är det bara guld, men om vi inte vinner på torsdag är det guld och kris, säger Joakim Hanäs.

■ Lyssna på hela avsnittet i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=70787&country_iso=se

LÄS MER: Kritiken: ”Det är inte tillräckligt bra helt enkelt” 

LÄS MER: Tobias Sana: ”Det här skeppet kommer att vända”