Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

BBpodd efter förlusten: ”Det var sorgligt att se”

IFK Göteborg förlorade mot Degerfors.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Efter segern mot AIK föll IFK Göteborg pladask hemma mot Degerfors.

I senaste avsnittet av BBpodd konstaterar programledarna:

– Det är för dåligt.

https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/3fR9jWtyjNeiNxzhrtlkfP

2–0-segern mot AIK förra måndagen gav mersmak och Blåvitt-supportrarna vädrade morgonluft. Men uppvaknandet blev brutalt när den allsvenska nykomlingen Degerfors efter 50 minuters spel på Ullevi ledde med 3–0 i går kväll.

Blåvitt reducerade förvisso två gånger om, men kom aldrig närmare än så.

I senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd går programledarna Joakim Hanäs och Patrik Glimberg igenom matchen och vad som gick snett för Blåvitt, men också vad det finns för ljus i mörkret om man bryter ihop och kommer tillbaka.

– Man kan sminka över mycket med en seger mot AIK, men inte att vi på tre matcher har tappat poäng mot ett Örebro som därefter tagit noll poäng och att vi har släppt in tre mål mot ett Degerfors som inte vunnit i allsvenskan sedan 1997 och hade två raka förluster och noll gjorda mål i årets allsvenska, säger Hanäs.

”Det är extremt märkligt”

Han ifrågasätter även sättet målen kom till på.

– Vi släppte in tre baklängesmål på grund av att vi stod och sov på olika sätt. Då vinner man inte några matcher utan då är det över. Sedan är det så sorgligt att se att ett lag med så pass mycket kvalitet till slut hamnar i en matchplan som går ut på att skyffla långbollar mot två stora gubbar på topp. För tittar man på lagen gubbe för gubbe så är det en helt brutal skillnad i kvalitet och rutin.

Patrik Glimberg är inne på samma linje:

– Det som förvånar mig är att det var tre olika individer som stod och sov. Man kan se en försvarare som har en dålig dag, absolut, men här var det tre olika som gjorde det vid målen och det är för mig extremt märkligt.

Dessutom: Restaurangpublik på Ullevi – men var det rätt publik?


Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/3fR9jWtyjNeiNxzhrtlkfP