Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Den bästa spelaren som satt sin fot i allsvenskan”

Här anländer Marek Hamsik på svensk mark
Marek Hamsik landade på Landvetter sent under söndagskvällen.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Ett hundratal Blåvitt-supportrar välkomnade Hamsik till Sverige.
Foto: HENRIK JANSSON
Hamsik i EM-kvalet 2019.
Foto: RADOVAN STOKLASA / REUTERS BILDBYRÅN

Hur tungt väger IFK Göteborgs värvning av Marek Hamsik, 33?

För Christoffer Svanemar, kommentator, poddare och Napoli-supporter, finns det inga tvivel:

– Det är odiskutabelt den största värvningen som har gjorts till allsvenskan, säger han i senaste avsnittet av BBpodd.

https://embed.radioplay.io/?id=80353&country_iso=se

Välkomnad av ett hundratal sjungande Blåvitt-supportrar anlände Marek Hamsik till Landvetters flygplats sent på söndagskvällen

Under måndagen kommer han enligt GT:s uppgifter att genomgå läkarundersökning, skriva kontrakt och sedan presenteras som IFK Göteborg-spelare om inget oförutsett inträffar.

Att det är en jättevärvning av Blåvitt är alla fotbollstyckare överens om.

I senaste avsnittet av GT:s podcast BBpodd slår Christoffer Svanemar, Napoli-supporter som bland annat kommenterar italiensk fotboll för C More, fast: 

– Jag tycker att det odiskutabelt är den största värvningen som har gjorts till allsvenskan. Då kan man ifrågasätta min objektivitet och mina känslomässiga band till den här spelaren, men jag vet inte vilka andra spelare som kan konkurrera. Jari Litmanen kom till Malmö FF efter att ha varit i Lahti en sväng, Hansa Rostock en sväng och på något sätt försökte han väcka liv i sin karriär igen.

– Marek Hamsik kommer hit som 33-åring för att den kinesiska ligan är på paus och för att han vill spela matcher inför EM. Han är motiverad att spela fotboll och flyttar inte hit för att han har en svensk fru eller något sådant. Det är en bra jävla spelare i bra form som kommer.

Christoffer Svanemar.
Foto: PRIVAT
Christoffer Svanemar håller hårt i mästarbucklan bland lagkompisarna efter att AIK tagit sin första titel någonsin i Sankt Erikscupen 2004.
Foto: LASSE SANDSTRÖM
Ett hundratal Blåvitt-supportrar välkomnade Hamsik till Sverige sent på söndagskvällen.
Foto: HENRIK JANSSON

”Surrealistiskt för mig”

Christoffer Svanemar beskriver det som surrealistiskt att Marek Hamsik går till IFK Göteborg.

– Jag har svårt att sätta fingret på mina känslor. Hamsik är mycket, mycket, mycket speciell för mig. Det här är och kommer fortsätta vara surrealistiskt. Den dagen Marek Hamsik lämnar IFK Göteborg tror jag att det kommer att kännas som att man vaknar upp ur en jättekonstig dröm: ”Hände det här verkligen?”

På frågan vad det är för spelare IFK Göteborg får in säger han:

– Just nu är det svårt att säga eftersom jag inte har suttit och tittat slaviskt på kinesiska ligan, men från vinterfönstret 2019 – då han lämnade Napoli – och åtta år tillbaka i tiden så har det varit en av Serie A:s, och därmed en av världens, bästa mittfältare. När Juventus sålde Paul Pogba till Manchester United för en miljard så var det Marek Hamsik de ville ersätta honom med, och det är inte många år sedan.

– Hamsik är en spelare som var på Real Madrids radar i många år. Det är en tvåvägsspelande mittfältare, som trivs bäst när han får vara strax utanför motståndarnas straffområde med bollen vid fötterna och fyra pers som bara springer runtomkring honom, så han får hitta på saker. Som 33-åring bör det vara den bästa fotbollsspelaren som har satt sin fot i den här serien.


Lyssna på hela avsnittet av BBpodd i podcastspelaren!

https://embed.radioplay.io/?id=80353&country_iso=se
Här anländer Marek Hamsik på svensk mark