Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är synd att alla är så pengakåta”

Se senaste avsnittet av Studio GT
Dåvarande Blåvitt-spelarna Marcus Berg, Mattias Bjärsmyr, Pontus Wernbloom och Oscar Wendt i U21-landslaget 2006.Foto: BILDBYRÅN
Pontus Wernbloom och Marcus Berg 2007.Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Oscar Wendt.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Gustav Svensson.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Bör Blåvitt fortsätta drömma om sina potentiella hemvändare? 

Enligt fotbollskrönikören och podcastprofilen Thomas Wilbacher, 40, är svaret givet.

– Att sitta och prata om det här 2020 ... nej, IFK Göteborg har en större framtid än så, säger han i det senaste avsnittet av BBpodd.

Pontus Wernbloom jublar med Marcus Berg under guldåret 2007.Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Oscar Wendt i Blåvitt-tröjan.Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN

Det går knappt en månad utan att det pratas om tänkbara hemvändare till IFK Göteborg. Namn som Gustav Svensson, Marcus Berg, Pontus Wernbloom och Oscar Wendt cirkulerar flitigt i Blåvitt-kretsar och i medierna.

Berg köpte nyligen hus i Göteborg, vilket satte igång spekulationerna ytterligare – men än har ingen av de nämnda spelarna gjort slag i saken. Gustav Svensson, som tidigare öppnat för en återkomst, meddelade nyligen att han stannar i minst ett år i MLS-klubben Seattle Sounders.

Thomas Wilbacher, som skriver krönikor om internationell fotboll för Expressen och som driver podcasten Tutto Balutto, är måttligt imponerad.

– Det är synd att alla är så pengakåta. Det hade varit fint med någon som inte var det, säger han i senaste avsnittet av BBpodd och tillägger:

– Men att sitta och prata om hemvändare 2020 ... nej, IFK Göteborg har en större framtid än att hoppas på 35-åriga hemvändare. Det är ju bara att lägga ner det där.

Thomas Wilbacher.

”Behöver få in en sådan spelare”

Samtidigt medger Wilbacher att Blåvitt sannolikt hade mått bra av en erfaren spelare nu när Lasse Vibe har lämnat klubben. 

– Det måste finnas den typen av spelare. Det finns ganska mycket talang i truppen i dag, men Blåvitt behöver få in spelare med lite erfarenhet också. Det är en trött jämförelse, men när Zlatan nu vände tillbaka till Milan hände det något med karaktären i hela klubben. Det gör mycket för entusiasmen i alla led.

Han tar upp allsvenska exempel som AIK:s värvningar av Sebastian Larsson 2018 och Nabil Bahoui i fjol och Malmö FF:s värvning av Isaac Kiese Thelin i dag.

– IFK Göteborg är en mäktig klubb och verkar ha styrt upp ekonomin. Det borde finnas lite pengar att lägga på en spelare som lockas av utmaningen att ta IFK tillbaka till toppen igen. En sådan spelare borde IFK Göteborg lösa under vintern – en spelare som verkligen står för kvalitet och erfarenhet och som höjer de unga spelarna. Det behöver inte vara någon ur ”fikaligan”, det kan vara någon annan, säger Thomas Wilbacher i BBpodd.

 

Lyssna på hela avsnittet med Thomas Wilbacher i podcastspelaren!