Cristiano Ronaldo. Foto: IAN LANGSDON / EPA / TTCristiano Ronaldo. Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT
Cristiano Ronaldo. Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT
Ronaldo på semestern i Miami. Foto: SPLASH NEWSRonaldo på semestern i Miami. Foto: SPLASH NEWS
Ronaldo på semestern i Miami. Foto: SPLASH NEWS
Peter Malmros är veckans gäst i BBpodd. Foto: JOAKIM HANÄSPeter Malmros är veckans gäst i BBpodd. Foto: JOAKIM HANÄS
Peter Malmros är veckans gäst i BBpodd. Foto: JOAKIM HANÄS
Foto: CARL SANDINFoto: CARL SANDIN
 Foto: CARL SANDIN
Foto: BBpoddFoto: BBpodd
 Foto: BBpodd

"Allsvenska spelare
är för dåligt tränade"

Publicerad

Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Neymar och Alexis Sanchez är världsspelare med enorm talang. 

Men gemensamt för dem är också att de har byggt upp sina kroppar till rena "fotbollsmaskiner" som är perfekt tränade för att prestera på planen.

I veckans BBpodd ifrågasätter vi varför inga allsvenska – och i synnerhet blåvita – spelare har en liknande fysik.

Den blåvita PT:n och träningsexperten Peter Malmros är gäst i veckans BBpodd. 

Han tycker att de allsvenska spelarna borde fästa mycket större vikt vid sin fysiska status.

– De måste lägga mer av sin privata tid till extraträning om de skall kunna nå upp till sin maxnivå, säger han i programmet och fortsätter:

– Spelarna måste göra sitt yttersta varje minut – dygnet runt!

Vi pratar även blåvita nyförvärv, gör en mediestrategisk analys - och så får vi äntligen börja längta till en blåvit match igen för första gången på länge.

Joakim Hanäs
Joakim Hanäs

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag