Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Alla förutsättningar att skapa ett jäkla tryck”

Publiken får återvända till de allsvenska arenorna och därför återvänder Blåvitt till Gamla Ullevi.
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gustav Svenssons IFK Göteborg har kniven mot strupen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Åtta omgångar kvar av allsvenskan. 

När Örebro kommer till Gamla Ullevi på söndag för ödesmatchen mot Blåvitt behövs allt stöd från supportrarna.

– Vi har alla förutsättningar att skapa ett jävla tryck, säger Joakim Hanäs, programledare för den blåvita supporterpodcasten BBpodd.

Publiken har fått komma tillbaka i begränsad omfattning under hösten. Men det har varit till stora Ullevi.

Nu är restriktionerna borta – och Blåvitt flyttar hem till Gamla Ullevi.

Det får programledarna för BBpodd att fundera.

– Jag har saknat att få sitta på våra stolar på Gamla Ullevi. Det är väldig konstigt, för man kan inte claima en stol ägd av en kommun. Den stolen har fått ett affektionsvärde för mig. Det är bland de få affektionsvärdena jag har. Jag har liksom inga prylar hemma som jag tänker att ”den här får jag inte bli av med”. Det kan vara någon enskild sak från något arv. Min stol på Gamla Ullevi betyder något på riktigt för mig, för den stolen har gett mig så otroligt mycket. Den har gett mig en massa kärlek, hopp, förtvivlan och den har gett mig extremt mycket glädje. Den platsen på Gamla Ullevi – jag älskar den. Jag är otroligt tacksam och glad för att jag ska få besöka den på söndag igen, säger Patrik Glimberg.

”Inte läge att vara sentimental”

Joakim Hanäs bygger vidare på resonemanget:

– Jag förstår precis vad du menar, men det kanske ändå inte är läge att vara sentimental just nu. För vi har ett red alert på läget för IFK Göteborg. Jag har sett att många är aktiva och har försökt värva nya medlemmar, alltså ta med sig nya människor och kompisar på lördag. Det tycker jag är fantastiskt. Det känns som att vi ändå kommer att få en ganska full arena. Men vi kan inte heller nöja oss med att nu har vi varit duktiga och plockat med oss kompisar. Det viktiga är vi skapar den där galna stämningen. Och jag tror ändå nånstans att nu är det dem kvar som verkligen brinner för det här. Vi har alla förutsättningar att skapa ett jävla tryck. 

Ny tränare i ÖSK

Örebro har lagom till den här matchen sparkat sin huvudtränare Vitor Gazimba och har ersatt honom med Marcus Lantz.

– Jag har ingen superkoll på vilken fotboll Örebro spelade för vi mötte dem i första matchen. Men man kan ju ändå misstänka att om man byter ut en portugisisk tränare och tar in Marcus Lantz… jag tror att det kommer att pratas mycket om rättning i leden, raka linjer, ett mer direkt spel och kanske ett kämpande Örebro. De kommer nog inte att gå ut och köra tikitaka på Ullevi. Jag noterar också att Marcus Lantz ändå går in i det här jobbet med självförtroende för han har redan varit ute i media och försökt börja hetsa lite för att sätta press på Blåvitt, säger Joakim Hanäs.

– Skulle vi i den värsta av världar ändå torska mot Örebro och släppa upp dem på 19 poäng finns ändå sju matcher kvar att spela om trepoängare. Det finns 21 poäng kvar potentiellt att hämta in. Vi har 22. Jag vågar ändå påstå att skulle det skita sig mot Örebro, livet är inte över. Det handlar bara om att kraftsamla ytterligare en gång, säger Patrik Glimberg.