Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bara två spelare kvar i Jitex efter massflykten

Foto: Stefan Kroll

Jitex klarade inte att betala ut lönerna i tid och under vintern har massflykt drabbat föreningen.

Bara två spelare finns kvar från fjolårets trupp.

Flera har också lämnat för Göteborg FC - trots att det fanns en överenskommelse mellan klubbarna om att inte värva från varandra.

– Den har inte fullföljts kan man säga, säger Jitex tränare Anders Holmvén.

Linn Andersson och Jennifer Falk är de enda spelarna från ifjol som kommer att spela kvar i Jitex i år. Resten av truppen har lämnat klubben - och tränaren Anders Holmvén har därför fullt upp med att bygga ett nytt lag.

– Man går inte oberörd från det här. Men vi hade dålig ekonomi under hela förra året och vissa av spelarna fick vänta på sin lön. Det har varit en av orsakerna. Sedan finns det andra som har valt att börja varva ner och andra som känt sig redo för nästa steg i karriären, säger Holmvén.

"Väldigt konstigt"

Tre av spelarna - Annica Sjölund, Kathlene Fernström och Julia Wahlberg - har gått till Göteborg FC, dit också den förre Jitex-tränaren Stefan Rehn flyttade i höstas. Det är något som känns extra hårt för Jitex tränare.

– Vi tycker att det är väldigt konstigt. De säger att de ska vara topp två och spela Champions League och sedan tar de spelare från Jitex, som varit ett bottenlag i flera år.

Hade ni någon deal när Stefan Rehn flyttade om att han inte fick värva från er?

– Jo, vi hade ju det. Den har inte fullföljts kan man säga. Det känns lite olustigt för oss, säger Holmvén.

Men Stefan Rehn menar däremot att Göteborg inte har värvat några spelare - utan att det är spelarna själva som valt att lämna Jitex.

"Annan sak att de vill lämna"

– Nja, det är en sak att värva, en annan om spelarna själva väljer att lämna klubben. Jag hoppas att Jitex får ihop något bra till nästa säsong även utan de här spelarna, säger han.

Det arbetet är redan påbörjat och strax innan jul kunde Jitex presentera hela sex nyförvärv på sin hemsida. Enligt sportchefen är ytterligare tre nya spelare på väg in - varav en är en meriterad anfallare.

– Det blir mycket nytt i år. Men vi vill också en ny prägel på Jitex, där många spelare ska vara unga och lovande. Spelare som har erfarenhet från U-landslag och som vi bedömer har en lovande framtid, säger Anders Holmvén.