Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Backen om den tuffa säsongen

Mattias Nörstebö i det norska landslaget.
Foto: EQ Images / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Först en hjärnskakning – och kort därefter en knäskada. 

Mattias Nörstebö, 22, har haft en mardrömslik säsong. 

Men nu närmar sig backen comeback – och han är uttagen i den norska OS-truppen.

– Det har varit helt värdelöst, säger han om den tuffa vintern.

Den här säsongen har varit tung för Frölundas norske landslagsback Mattias Nörstebö.

I mitten av oktober ådrog han sig en hjärnskakning som tvingade honom att stå över ett antal matcher.

Och kort efter sin comeback var oturen framme igen – då han ådrog sig en knäskada som försatt honom ur spel i närmare tre månader.

– Det har varit helt värdelöst. Man gör ingen nytta utan går bara och rehabiliterar och tränar det man kan, det har inte alls varit kul. Sen när man går skadad så länge känns det nästan som man hamnar utanför gänget, säger han.


LÄS MER: Backen tvingas till operation

"Knät skulle läka ihop sig själv"

Så här länge trodde du inte att du skulle vara borta?

– Nej, först var tanken att jag skulle ta det lugnt några veckor och att knät skulle läka ihop sig själv. Men det hände inte så efter tre-fyra veckor kom vi fram till att en operation var nödvändig, berättar han.

Operationen blev av i mitten av december och för Nörstebö har det endast blivit elva SHL-matcher så här långt. Senaste matchen gjorde han mot HV 71 den 4 november.

– Jag vet inte hur många matcher jag missat.. Det har varit tungt. Jag menar, man är 22 år. Man vill inte tänka hur det kommer fortsätta. Det gäller att man tar tag i det här nu, säger han och tillägger:

"Vissa spelare har otur"

– Men det är klart, vissa spelare har otur, andra har det inte. En hjärnskakning är till exempel svår att skydda sig mot. Och jag som är lite mindre, det är lättare för mig att få smällar mot huvudet. Det är inte så mycket man kan träna upp, säger han.

22-åringen har nu gjort ett par träningar med Frölunda efter skadehelvetet och han beräknas kunna vara tillbaka i spel som tidigast i matchen mot Skellefteå på lördag.

– Fantastiskt att det närmar sig, det här har man längtat efter, säger han.


LÄS MER: Nörstebö: "Inget problem som är större för mig.." 

Uttagen i norska OS-truppen

Och inte nog med att en comeback närmar sig. Mattias Nörstebö har också fått ett positivt besked från den norska landslagsledningen. Nämligen att han är uttagen i OS-truppen till Pyeongchang.

– Det har varit ett mål. Jag har pratat med dem och de har sagt att de vill ha mig med, men också att de vill se mig i match innan dess. Kan jag spela på lördag ska det nog vara lugnt, säger han.

Förutom Nörstebö så är också Mats Rosseli Olsen uttagen i det norska landslaget. Det innebär att totalt fem Frölundaspelare åker till mästerskapen i Sydkorera. Rasmus Dahlin och Joel Lundqvist för Sverige, Mats Rosseli Olsen och Mattias Nörstebö för Norge samt Jan Mursak för Slovenien.


LÄS MER: Rasmus Dahlin om OS-uttagningen: "Känns lite overkligt"