Foto: Krister AnderssonFoto: Krister Andersson
 Foto: Krister Andersson
Foto: Robert BomanFoto: Robert Boman
 Foto: Robert Boman

Avslöjar: Nilsson går till danska Bröndby

Publicerad

AVSLÖJAR. Han har varit allsvenskans mest jagade spelare - men nu har Gustaf Nilsson bestämt sig.

Enligt uppgifter till SportExpressen har anfallaren nobbat Malmö FF och valt att gå till danska Bröndby.

Affären väntas bli officiell inom kort.

- Det vill jag inte kommentera. När något är officiellt kommer vi att berätta det, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson.

Gustaf Nilsson, 18, har varit allsvenskans mest jagade spelare under en längre tid.

Såväl Malmö FF, IFK Norrköping, IFK Göteborg och danska Bröndby har varit ute efter spelaren - som tidigare meddelat att han vill söka sig en ny utmaning.

Nilsson har också varit och besökt både Malmö FF och Bröndby, som var de två klubbarna som var med i slutet när spelaren skulle bestämma sig.

Båda storlagen var tidigt överens med Falkenberg om en övergångsumma. och sedan en tid har spelaren grubblat på om det skulle bli Sverige eller Danmark.

Falkenberg vill inte bekräfta

Nu har Nilsson gjort sitt val.

Och SportExpressen kan avslöja att anfallaren nobbar MFF för spel i danska Bröndby. Från Falkenberg är det locket på även fast affären väntas offentliggöras under de närmaste dagarna.

- Det får stå för dig. Jag kommenterar ingenting om det. När något är officiellt och vi har informerat vår styrelse och andra personer kommer vi att gå ut med det, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson.

Varför är det så hemligt?

- För att jag inte vill gå ut med något innan vi informerat vår styrelse. Klubbarna och alla andra parter ska vara helt överens.

Nilsson gjorde sex mål och två framspelningar på 21 matcher i allsvenskan förra året. 18-åringen spelade elva matcher från start för Falkenberg.

SportExpressen har förgäves sökt Gustaf Nilssons agent Stefan Selakovic för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag