Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kevin Ackermann klar för Örgryte IS

Kevin Ackermann bröt kontraktet med BK Häcken.Foto: JÖRGEN JARNBERGER/BILDBYRÅN
Kevin Ackermann. Foto: Örgrytes hemsida

Jättetalangen Kevin Ackermann, 18, bröt nyss kontraktet med BK Häcken.

Nu har han skrivit på ett treårsavtal med Örgryte. 

– Det känns som att Öis är en bra klubb där jag kan vara med och konkurrera på riktigt, säger han till klubbens hemsida

Kevin Ackermann, 18, såldes av BK Häcken till Fiorentina inför 2019 – men då upptäcktes ett hjärtfel och flytten till Italien gick om intet.

I höstas var han tillbaka i träning och han spelade även en träningsmatch efter säsongen, men före jul bröt Ackermann kontraktet med det allsvenska laget.

– Det är inga hard feelings, BK Häcken har varit med mig på ett utmärkt sätt under året. Jag är ute efter ett miljöombyte, jag hade redan lämnat BK Häcken mentalt i och med det som hände med Fiorentina. Det finns lite alternativ, men inget är bestämt, sa han då. 

Ackermann: ”Arbetar jäkligt hårt”

Nu har han alltså hittat en klubb och spel i superettan med Örgryte väntar, något GT kunde berätta under fredagseftermiddagen. 

– Anledningen till att jag lämnade Häcken var att jag kände mig för långt ifrån tröjan och det känns som att Öis är en bra klubb där jag kan vara med och konkurrera på riktigt. Men det är upp till mig att visa vad jag går på träningar. När jag får frågan om vad mina främsta kvalitéer är brukar jag oftast säga att jag arbetar jäkligt hårt, om inte hårdast och det är nog det som värdesätter högst men sedan har jag ju givetvis andra kvalitéer också som teknik och fysik, säger den centrala mittfältaren till klubbens hemsida. 

– Det är extremt kul att vara här och jag hoppas att jag får vara kvar ett tag och får njuta tillsammans med publiken på Gamla Ullevi. 

Krulj: ”Väldigt stolta”

Sportchefen Igor Krulj säger så här om klubbens senaste tillskott: 

– Vi är givetvis oerhört glada att ro hem denna spelare till vår verksamhet. Han är stor och talangfull men har ett bråkigt år bakom sig med allt vad det innebär. Vi är dock övertygade om att Kevin har rätt inställning och att vi med jobbet i vår verksamhet kan hjälpa honom att både komma tillbaka till den nivån han visat upp men framför allt hjälpa honom att nå en ännu högre nivå. Med ett namn som det varit så hög konkurrens om från andra klubbar är vi givetvis väldigt stolta att det är vi i Öis som drar det längsta strået.