Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar: Erik Friberg är klar för BK Häcken

Foto: Ted S. Warren / AP
Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Mittfältaren Erik Friberg är i praktiken klar för BK Häcken.

Enligt uppgifter till GT kommer övergången att presenteras efter nyår. Och Friberg kommer att skriva på ett fyraårskontrakt med Häcken.

Mellan 2007 och 2010 representerade 30-årige Erik Friberg BK Häcken – och nu gör han comeback i Hisingsklubben.

Häckens sportchef Sonny Karlsson har tidigare lovat en ”nyårsbomb” och enligt GT:s uppgifter handlar det om Erik Friberg, som i praktiken redan är klar för Häcken. Ett fyraårskontrakt kommer att knyta honom till klubben under kommande säsonger.

Flera gånger tidigare har Friberg varit offentlig med sina varma känslor för Häcken – i början av december berättade han för Fotbollskanalen att han vill återvända till Sverige och att Häcken då är hans förstaval.

Vunnit allsvenskan med Malmö FF

– Jag kommer spela i Sverige igen. Sedan får vi se när det blir. Men innan karriären är över vill jag absolut spela där. Och då hade Häcken varit det absolut bästa. Att få komma hem till Göteborg. Häcken är laget jag växte upp och höll på. Farsan spelade ju 300 matcher där. Jag tycker oerhört mycket om Malmö FF också, men den dagen det är dags att åka hem hoppas jag att det blir Häcken, säger han i en intervju med Fotbollskanalen.

Mittfältaren, som är född i Lindome, kommer närmast från MLS-laget Seattle Sounders, med vilka han vann den senaste upplagen av MLS Cup. Erik Friberg har dessutom spelat två A-landskamper för Sverige, vunnit allsvenskan med Malmö FF och varit proffs i italienska Serie A-laget Bologna.

GT har sökt BK Häckens sportchef Sonny Karlsson för en kommentar.