Tom Nilsson. Foto: Johan BernströmTom Nilsson. Foto: Johan Bernström
Tom Nilsson. Foto: Johan Bernström
Foto: Carl SandinFoto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin
Pär Mårts. Foto: Joel MarklundPär Mårts. Foto: Joel Marklund

Pär Mårts.

 Foto: Joel Marklund

Återbud – då får han chansen i Tre Kronor

Publicerad

GÖTEBORG. Färjestads Magnus Nygren, 25, tvingas tacka nej till Channel One cup.

I stället går Frölundas Tom Nilsson, 22, in i Tre Kronors trupp.

I går blev Frölundaforwarden Andreas Johnson uttagen till Tre Kronor efter att Dick Axelsson tackat nej på grund av sin axelskada.

Nu kallas ytterligare en Frölundaspelare in med kort varsel: Backen Tom Nilsson som ska ersätta skadade Magnus Nygren.

Det meddelar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

22-årige Nilsson återvände till Frölunda efter att inte ha lyckats ta en plats i NHL.

– Det var bara Frölunda jag ville spela i, sa Nilsson då.

Sedan tidigare står det klart att Frölundaforwarden Johan Sundström ska göra debut i A-landslaget under Channel One cup som startar den 17 december.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag