Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Assistkungen klar för Gais

Johan Svahn (i mitten), tillsammans med sportchef och agent. Foto: GAIS
Johan Svahn spelade allsvensk fotboll med Falkenberg 2015 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Gais lagbygge inför säsongen 2017 fortsätter.

Nu är nästa pjäs klar för grönsvart: Johan Svahn, 28.

Mittfältaren kommer närmast från Värnamo.

– Johan har en fantastisk högerfot och är en spelare som alltid jobbar hårt, även på träning, och det är väldigt viktigt för oss, säger sportchefen Patrik Ingelsten.

Efter en åttondeplats i superettan har Gais genomfört en genomblåsning av truppen inför säsongen 2017. Flera tongivande spelare, som Craig Henderson och Johan Lundgren, har fått lämna laget – och några spelare har också tillkommit.

Nu är nästa spelare klar för Gais: Johan Svahn, 28.

Under 2016 spelade mittfältaren för Värnamo, och vann assistligan i superettan.

–  Först och främst är det väldigt kul att Gais ville att jag skulle komma dit. En väldigt fin förening som har något bra på gång. Det kan bli spännande, säger Svahn och fortsätter:

– Jag fyller 29 nästa år men har fortfarande mycket kvar att ge. Jag har missat mycket i min karriär på grund av skador (drog korsbandet två gånger) men nu har jag varit frisk ett längre tag. Jag vill fortsätta utvecklas. 

Ska bevisa sig för supportrarna

Svahn blir Gais åttonde värvning inför den kommande säsongen, där målvakten Damir Mehic från Jönköpings Södra och vänsterbacken Niclas Andersén från Häcken är de mest namnstarka tillskotten. Under nästa år blir Gamla Ullevi Johan Svahns nya hemmaplan, en arena som han hittills inte har så bra minnen ifrån.

– Jag gjorde en dålig match mot Gais borta, men nu ska jag visa fansen att jag är ganska bra ändå. Gais spelar bra fotboll och det vill jag också göra. Och stommen är kvar och det känns bra. Jag är taggad och vill bara att träningen ska dra i gång, säger Johan Svahn.

Fler spelare att vänta

Trots de många nyförvärven saknas fortfarande en del spelare innan truppen är spikad för Gais del. Sportchefen Patrik Ingelsten utesluter inte fler nyförvärv inom en snar framtid.

 – Vi har en bit kvar, det har vi absolut. Sedan får vi se om det händer något mer innan nyår. Vi ska inte stressa utan det måste vara rätt kille. Vi har ett antal  namn vi diskuterar kring och det finns kanske någon vi förhandlar med, säger han.
Hur går diskussionerna med Dardan Rexhepi och Luther Singh angående nya kontrakt?
 – Det är osäkert kring båda. Två fantastiskt duktiga spelare som vi vill ha kvar i Gais. Men inget är alls klart där. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!