Joel Lundqvist och Mike Weber efter Frölundas 1–0-mål mot Karlskrona. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Joel Lundqvist och Mike Weber efter Frölundas 1–0-mål mot Karlskrona. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

"Ärofyllt att vara en del av det här laget"

Publicerad

Han värvades in för att stabilisera upp ett defensivt sargat Frölunda.

Men mot Karlskrona låg backbjässen Mike Weber bakom två av målen.

Och nu hoppas han på en kontraktsförlängning.

– Det är ärofyllt att få vara en del av det här laget, säger han.

Mike Weber har gått från klarhet till klarhet i Frölunda och mot Karlskrona gjorde den amerikanske backen sin sjunde match i SHL.

Då svarade han för två assist.

Den första kom till Max Fribergs 1–0-mål i första perioden. Från sin backplats sköt han ett skott som 25-åringen styrde in.

– Vi pratade mycket om att få skott från oss backar och mycket trafik mot mål. Max gör det riktigt bra där framme, säger Weber.

Men det var hans andra framspelning – till Ryan Lasch 3–0-mål som stack ut.

Med en lång genomskärande passning från egen zon hittade han till sin landsman som kom i fullfart i ett friläge.

"Han fick mig att se bra ut igen"

– Jag försökte bara få upp den där i mitten. Ryan (Lasch) fick mig att se bra ut igen, säger han och syftar på assisten han gjorde till Lasch mot Rögle den 23 november.

Webers kontrakt med Frölunda sträcker sig fram till den 28 december. Men från coacherna har han fått mycket beröm och en kontraktsförlängning kan ligga nära till hands.

"Hoppas stanna resten av säsongen"

– Vi tar det dag för dag. Jag känner själv att jag fortfarande har mycket kvar att lära mig. Men både jag och min familj trivs fantastiskt bra här och det är ärofyllt att få vara en del av det här laget. Jag hoppas att vi får stanna resten av säsongen, säger han.

Vad känner du om dina första sju matcher?

– Att det här är en väldigt snabb och bra liga med många talangfulla spelare. Det känns lite som att alla lag har sitt eget sätt att spela på, lite olikt hur det är i Nordamerika där många lag kopierar varandra och många spelsystem är ganska standard. Här utnyttjar lagen den stora isen till att vara kreativa och testa nya saker, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag