Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är på väg att säljas – för rekordsumma

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Pontus Dahlberg är nära att säljas för en rekordsumma. 

Enligt SportExpressens uppgifter har IFK Göteborg redan mottagit bud från engelska Watford - men en klubb från tyska Bundesliga och italienska Napoli är också med i dragkampen om Blåvitts succémålvakt. 

Prislappen ligger på omkring 30-40 miljoner kronor. 

- Det är mer än bara intresse, säger spelarens agent Per Jonsson.

Pontus Dahlberg, 18, har fått sitt stora genombrott i allsvenskan den här säsongen och radat upp fina insatser såväl i U21-landslaget som i IFK Göteborg. 

Totalt har det blivit 28 matcher och 36 insläppta mål i allsvenskan den här säsongen. 

Intresset har varit stort för Dahlberg och klubbar från Italien, Spanien, Frankrike och England har scoutat spelaren under en längre tid.

Nära att bli såld i januarifönstret

Enligt SportExpressens uppgifter är nu spelaren nära att bli såld. 

Intresset är så pass konkret från flera klubbar från Europas största ligor. 

Nu är förhandlingarna inne i ett slutskede där Watford budat på 18-åringen men där flera andra klubbar också är intresserade. Det finns konkret intresse från italienska Napoli och en klubb från tyska Bundesliga, som också är beredda att lägga bud. 

Spelarens agent Per Jonsson är fåordig. 

- Det är mer än bara intresse, så kan jag väl säga. Det är ett par klubbar från Europas bästa ligor som är väldigt intresserade av Pontus. 

Vi har uppgifter på att det är Watford, Napoli och en klubb från Bundesliga som är konkret intresserade?

- Jag tänkte inte kommentera några klubbar. 

En affär lär göras klart senast i januarifönstret och tanken är att Dahlberg ska spela vidare i IFK Göteborg fram till sommaren och sedan ansluta till sin nya klubb i sommar. 

Ett upplägg som alla de intresserade klubbarna är med på. 

Om en affären går i lås, vilket allt talar för att den gör, blir Dahlberg den dyraste målvakten någonsin som säljs från allsvenskan. 

Blir en rekordaffär

Mattias Asper såldes från AIK till Real Sociedad år 2000 för omkring 20 miljoner, vilket är den dyraste målvaktsövergången från allsvensken hittills. 

På senare år har Jakob Rinne sålts från Örebro SK till Gent för omkring 12 miljoner kronor. 

Andra målvaktsaffären från allsvenskan är Johannes Hopf från Hammarby till Genclerbirligi för omkring fem miljoner, Robin Olsen från Malmö FF till PAOK för ungefär samma summa.