Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Är chockad över hur snabbt saker sprids”

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: SportExpressen Play

Han kollar knappt på innebandy längre.

Känner en annan distans till sporten.

Det har lett till succé på planen.

Mullsjöstjärnan Kim Ganevik är hetare än någonsin.

28-åringen berättar nu om höstens framfart, sommarens samtal med Thomas Brottman och ryktena om en flytt till Djurgården – som bubblade i gång efter att han träffat en tjej.

– Jag är chockad över hur snabbt saker sprids.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL hela säsongen

Han har gjort mål i samtliga matcher den här säsongen.

Med 14 kassar är han på väg att slå sitt personliga målrekord (24) i innebandyns SSL. 

– Det har varit en fin start, tycker jag. Jag är inte förvånad att siffrorna ser bra ut. Man har ändå lyckats bygga upp något genom åren och man är där och nosar framför kassen, säger Kim Ganevik.

– Arbetsinsatsen är där och det som inte är så flashigt, men spelmässigt finns det mycket mer att hämta.

Kim Ganevik hyllar Johan Kihlblom

Kim Ganeviks succéhöst, där majoriteten av målen kommit i avgörande lägen i den tredjeperioden, är en av orsakerna till Mullsjös fina start.

Västgötarna parkerar på en tredjeplats efter nio spelade omgångar. 

– En skön start. Det var svårt att veta var man hade oss inför säsongen när vi tappade så bra spelare.  Dynamiken ändras lite. Förra säsongen hade vi tre linor som var ganska lika. Nu har det ändrats lite. Det är det klassiska, att alla köper sin roll. Vi har fått ihop det ganska bra. Resultaten är det inget fel på även om vi inte har hittat rätt spelmässigt, säger Ganevik som även hyllar nya tränaren Johan Kihlblom och hans team.

– Vi har en bra ledarstab där vi vet vad de förväntar sig av oss. Det har sjukt högra krav på sig själva och då är vi redo att jobba hårt för dem.

Nu väntar svår bortamatch mot Thorengruppen på torsdag innan det är VM-uppehåll.

Någon Kim Ganevik finns inte med i den VM-trupp som jagar guld i Helsingfors i början av december.

Ganevik är tillgänglig för landslaget igen

I oktober 2020 valde 28-åringen plötsligt att sluta i landslaget.

Men den nobben blev inte långvarig.

Sedan i somras är Kim Ganevik, som ligger åtta i SSL:s poängliga, tillgänglig för landslagsspel igen.

– Jag och Brottman (Thomas, en av två förbundskaptener red anm) snackade i somras. Där och då kände jag: Det vore kul! Jag hade hunnit landa i säsongen innan och kände ett annat sug. Jag sa: ”Jag kommer göra min grej”. Räcker det så räcker det. 

Har ditt nya beslut något att göra med förbundskaptensbytet?

– Nej. Jag har alltid haft en bra relation med (Mikael) Hill. Det är inget sådant. Jag var bara mätt på hela innebandygrejen. Alla tomma läktare. Sedan fick jag distans till det. Jag hade inga problem att svälja stoltheten och säga att jag är tillgänglig. Jag känner själv att jag skulle ha något att bidra med. 

Men det räckte inte till VM-spel för dig?

– Konkurrenssituationen är tuff. Det är lätt att svinga hejvilt. Bara för att jag inte är med betyder det inte att jag är en dålig spelare. Man får ha lite distans till det. Men det hade så klart varit svinkul. Vi får se hur det blir framöver.

Känner du att du är landslagsaktuell?

– Jag skulle inte bli uttagen för att göra tio påsar mot Danmark utan för att vara en jobbig jävel i de tuffa matcherna. Jag tycker jag har egenskaper som kan passa in, så jag skulle inte skämmas över att bli uttagen.

Sensationella ryktet: Ganevik till Dif

Kim Ganevik pratar om att ha ”distans till det”.

Det är också vad han har haft till sporten den här säsongen.

– Det är en skillnad mot tidigare år. Jag kollar knappt på någon innebandy. Jag stämplar in när det ska stämplas in. Det finns mycket annat i livet. Jag känner en annan harmoni i år och det har hjälpt mycket.

Just före SSL-säsongen drog i gång dök det upp sensationella rykten kring Kim Ganevik.

Rykten som fick näring när forwarden saknades i premiären mot Jönköping.

Det snackades som att Kim Ganevik hade träffat en tjej i Stockholm och att nykomlingen Djurgården gjorde ett försök att locka över målsprutan.

– Jag är ändå lite chockad hur snabbt saker sprids. Det var precis när vi hade träffats och det var mycket tankar i huvudet, säger Kim Ganevik som erkänner att han är nykär och att hon bor i huvudstaden.

– Man vill vara med henne till varje pris. Det är något man får reda ut. Vi får kämpa på med distansen och så. Det där ordnar sig med tiden. Men jag kan sakna henne i periodpauser, det ska jag inte ljuga om.

Fanns det någon sanning i ryktena om Djurgården?

– Nä. (Gustaf) Sandberg i Djurgården har spelat i Mullsjö. Han gick på gymnasiet där. Han skrev till mig och stämde av lite. Det har hört av sig alla möjliga klubbar faktiskt. Från lägre divisioner också. Men jag var inte sugen på att flytta till Stockholm. När allt var nytt och färskt (med tjejen han träffat) såg jag inte tillräckligt klart i huvudet. Jag älskar Mullsjö, säger Kim Ganevik.

Han fortsätter: 

– Karriären är inte så jättelång. Man har byggt upp det så fint här. Målet är alltid att gå hela vägen och det kanske man inte hade lyckats lika bra med i Djurgården. Det får man väga in och då blir det lättare att kämpa på med distansen.

Skrev på nytt kontrakt med Mullsjö

Kim Ganevik var tillbaka i spel redan mot Kalmarsund i matchen efter och inledde då sin fina målsvit.

I samband med nästa hemmamatch plitade 28-åringen på ett nytt treårskontrakt med Mullsjö.

– Det hade varit på gång länge. Bara detaljer kvar. Alla i klubben har känt att det ska väntas på rätt tillfälle. Det blev fin tajming mot Storvreta, säger Kim Ganevik som representerat Mullsjö sedan 2007.

När du nu blir kvar i Mullsjö flera år till, ska inte hon ta och flytta ner till dig?

– Nej, herregud! Haha. Jag ska inte snacka ner Mullsjö, absolut inte, men jag ser inte henne där. Det finns mycket annat fint i henne som hon inte skulle få utlopp för i Mullsjö.

SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL hela säsongen.


Kim Ganevik stor hjälte för Mullsjö mot Storvreta