Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Fantastiskt skönt
att slippa ljuga mer"

LÄTTAD. Nordin Gerzic gläds över de många uppmuntrande ord han fått efter att i gårdagens GT ha berättat om sitt spelmissbruk. "Jag går med lättare steg i dag", säger han.
Foto: Jan Wiriden

Efter flera år av lögner och skam valde Blåvittsstjärnan Nordin Gerzic att tala ut om sitt svåra spelmissbruk i gårdagens GT-sporten.

Reaktionerna på 30-åringens gripande berättelse har varit många och positiva. Något som gläder honom enormt.

- Det känns som att en stor tung sten har fallit från mitt hjärta. Även om jag har en lång väg kvar att vandra så går jag med lättare steg i dag, säger Gerzic till GT-sporten.

Det är en märkbart lättad Nordin Gerzic som vi möter upp på Olskrokstorget i Göteborg på nationaldagen. Det är lunchtid när vi sätter oss ner på en närliggande restaurang och börjar bläddra i tidningen.

- Jag var väldigt nervös innan tidningen kom ut, det fanns ju ingen återvändo. Men när det väl kom ut blev jag tagen och sen kände jag en stor avspänning. Nu vet alla om att jag är spelberoende, att jag lär mig hantera det. Det är fantastiskt skönt att slippa ljuga mer.

Vad var du nervös över?

- Inte reaktionerna, jag var beredd på både positivt och negativt. Jag var nervös över att stå där helt naken, utan skydd, att alla helt plötsligt känner till det jag försökt dölja så länge.

Många uppmuntrande ord

Telefonen har gått varm. Uppmuntrande ord har kommit från alla möjliga håll. Enligt Nordin har alla varit oerhört positiva.

- Jag har fått en jädrans massa meddelanden, många från personer som befinner sig eller har befunnit sig i samma sits. Jag fick nyligen ett sms från en svensk grabb som bor i Israel och han har exakt samma historia som mig. Jag känner inte honom och vet inte hur han fick tag på mitt nummer, men jag är glad att han hörde av sig, menar Gerzic.

Under våren har Gerzic varit utlånad till Örebro där han varit en av lagets bästa spelare. I augusti löper låneavtalet ut, och trots vårens upprepade kritik mot IFK Göteborgs spelsätt stänger han inte dörren för en återvändo.

"Vet inte vad som händer"

- Jag har fyra matcher kvar med Örebro, men vad som händer sen vet jag inte. Jag har absolut inget emot Göteborg, tvärtom, jag beundrar klubben och alla som är där. Men det är som jag sagt tidigare, spelet passade verkligen inte mig. Inte som det såg ut när jag var där i alla fall. Nu är det dock bättre, fler risker tillåts och det är mer glädje i spelet.

Vad vill du själv?

- Jag stänger absolut inga dörrar. Rakare svar kan jag inte ge. Vad som sker i höst eller i vinter har jag ingen aning om. Jag har levt så konstigt så länge att jag bara vill ta det som det kommer, säger han.