Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Ett gäng krigare och en superspets"

Joel Lundqvist nätade mot Klagenfurst.
Foto: /IBL / /IBL
Pontus Widerström tryckte in 2-1-målet.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Två raka segrar i CHL. 

Joel Lundqvist hyllar sin nygamle kedjekamrat Ryan Lasch. 

– Vi är ett gäng krigare och så har vi en superspets, säger Joel Lundqvist. 

Joel Lundqvist inledde målskyttet i Frölundaborg (3 039 åskådare) och tryckte in 1-0 i powerplay i den första perioden efter en fin framspelning av Ryan Lasch. 

– Vi hade en femtrea och gjorde några halvrisiga pass, men vi hade tålamodet. De började tappa position och tjuva lite och då vet man att om man bara sätter sig i en bra position så kommer pucken. Han (Lasch) ser ju det. Har man en halvmeter att kunna skjuta så kommer pucken. Han är skicklig och vi behöver honom, säger Joel Lundqvist. 

"Det är inget att snacka om" 

Amerikanen gjorde en stark säsong i Frölunda innan han i fjol skrev på för SC Bern i Schweiz där han gjorde 38 poäng (13+25) på 46 matcher. Men nu är det alltså Frölunda som gäller igen och mot Zürich senast gjorde Ryan Lasch ett mål och fyra assist. 

– Vi är ett gäng krigare och så har vi en superspets. Han sticker ut på något sätt i det här gänget med passningsskickligheten och blicken. När han var här sist var han ju topp i ligan och nu har han börjat på samma nivå. Han är superviktig för oss, det är inget att snacka om, säger Joel Lundqvist. 

Gästerna från Österrike gjorde sedan en rivstart i den tredje perioden. Redan efter tolv sekunder låg pucken bakom Johan Mattsson i Frölundas kasse. 

Hemmalaget spelade upp sig efter det och Pontus Widerström kunde med mycket vilja böka in 2-1-pucken. Klagenfurt tryckte på i slutet men Frölunda, som har vunnit CHL två år i rad, kunde hålla undan och ta sin andra raka seger i CHL den här säsongen. 

Lundqvist: "Vi har krav på oss själva"

– Vi blandar och ger väldigt mycket. Det var inte samma tryck i grejerna som i torsdags tycker jag. Lite hafsigt, men det är klart att vi har krav på oss själva och vill spela bättre. Vi är nöjda med vinsten, men inte med matchen som sådan, säger Joel Lundqvist. 

– Man blir lite frustrerad när man inte kan stänga en sådan här match tidigare. Vi hade ju lägena. 

På torsdag möts lagen igen i Österrike. 


Så spelade Frölunda

Målvakt

Johan Mattsson 

Backar

Matt Donovan-Adam Almquist

Rasmus Dahlin-John Nyberg

Mattias Nörstebö-Jonathan Sigalet

Filip Westerlund 

Forwards

Ryan Lasch-Joel Lundqvist-Mats Rosseli-Olsen

Ponthus-Pathrik Westerholm-Sebastian Stålberg 

Max Friberg-Simon Hjalmarsson-Victor olofsson 

Christoffer Ehn- Lias Andersson- Carl Grundström 

Pontus Widerström