Förre Frölunda-spelaren Joakim Andersson trivs. Foto: Paul Battaglia
Förre Frölunda-spelaren Joakim Andersson trivs. Foto: Paul Battaglia

Andersson om NHL: "Har varit skitroligt"

Publicerad

Joakim Andersson njuter av livet i NHL. Och killen från Munkedal har fått mersmak.

– Det har varit skitroligt de här matcherna - jag hoppas det blir några till, säger han till GT.

Detroit Red Wings har haft en del skadebekymmer den sista tiden. Då har Munkedalskillen Joakim Andersson, 24, fått chansen. Och tagit den.

– Vi åkte från Grand Rapid (Grand Rapids Griffins är Detroits farmarlag) till Oklahoma. När jag vaknade i Oklahoma på morgonen så ringde de och sa att du får åka tillbaka till Detroit. Så det var några snabba flygresor. Men det var det värt, säger han och fortsätter:

– Det har gått bra i Grand Rapids under hela lockouten och jag har utvecklats bra de två senaste säsongerna. Jag var redo att få den här chansen.

 

"Känts mycket bra"

Nashville Predators tar emot Detroit natten mellan tisdag och onsdag svensk tid. Den kraftfulle centern har precis klarat av ett träningspass i Nashville och när GT får tag på honom är han på lunchjakt i staden.

– Det har känts jättebra tycker jag. Jag blev uppkallad fem matcher förra året också. Men nu känner jag mer bekväm och har lite mer självförtroende. Man har spelat mot de här gubbarna innan och vet vad det handlar om. Det har gått ganska bra på matcherna så det har varit roligt, förklarar den förre Frölundaspelaren.

Detroit vann de två första matcherna som han var med i. Sedan har det blivit tre raka förluster - extra känsligt under den förkortade säsongen.

– Men jag tycker ändå vi spelat bra hockey. Det har varit en del individuella misstag som gjort att vi släppt in några enkla mål.

Joakim Andersson själv har fått stort förtroende från tränare Mike Babcock. Tillsammans med radarkompisen Tomas Tatar har han fått en hel del speltid. De två senaste matcherna har de båda dessutom spelat powerplay.

– Jag har spelat i samma kedja som Tatar hela lockouten och en del i Grand Rapids förra året. Så vi känner varandra bra sedan tidigare, tycker Joakim.

 

Ny milstolpe

Förra säsongen fick han som sagt chansen i fem matcher för Detroit. Men i matchen borta mot Anaheim 15 februari i år uppnådde han en ny milstolpe när han gjorde sitt första NHL-mål.

– Det var en häftig känsla att få göra första målet. Och skönt att slippa vänta på det, säger han med ett skratt.

Detroit hade svårt att få i gång sin tredje och fjärdekedja i början av säsongen. Men lagom till Joakim Anderssons uppflyttning har just de formationerna kommit i gång med målproduktionen.

– Det är viktigt för laget. Det är inte bara Pavel Datsjuk och Henrik Zetterberg som ska göra alla mål - även om de så klart ska göra de flesta, säger han och skrattar.

Som nyuppkallad från farmarlaget är livet som hockeyspelare i NHL oförutsägbart. Ett par spelare tillbaka från skada - och vips kan han skickas tillbaka igen. Men Joakim Andersson försöker att inte oroa sig.

– Jag har ingen aning, de säger aldrig någonting om det. Jag tar det dag för dag och spelar de matcher jag får. Samtidigt har det varit skitroligt i de här matcherna så jag hoppas att jag kan få några till. Det är här man vill spela.

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag