Anders Svensson börjar jobba på Elfsborgs marknadsavdelning Foto: Jörgen JarnbergerAnders Svensson börjar jobba på Elfsborgs marknadsavdelning Foto: Jörgen Jarnberger
Anders Svensson börjar jobba på Elfsborgs marknadsavdelning Foto: Jörgen Jarnberger
Foto: Simon HastegårdFoto: Simon Hastegård
 Foto: Simon Hastegård

Anders Svenssons nya roll i Elfsborg

Publicerad

Anders Svensson är Elfsborgs meste spelare genom tiderna – och har varit lovad en roll i klubben sedan han slutade i höstas.

Nu står det klart att Svensson börjar på marknadsavdelningen.

– Det känns spännande att få jobba med någonting helt nytt som inte har direkt med fotbollen att göra, säger han till klubbens hemsida.

När allsvenskan tig slut i höstas valde 39-årige Anders Svensson att lägga skorna på hyllan. Då hade han totalt spelat nästan två decennier i Elfsborgströjan – och dessutom hunnit bli den spelare som gjort flest matcher i det svenska herrlandslaget.

Det har sedan tidigare varit klart att Svensson får en roll inom Elfsborgs organisation efter spelarkarriären. Nu står det klart vari hans arbetsuppgifter kommer att bestå.

Har varit på kundbesök

Anders Svensson kommer arbeta för marknadsavdelningen på konsultbasis – och har redan hunnit med några uppdrag.

– Än så länge har jag varit ute på några kundbesök och det har varit kul att träffa våra sponsorer. Som jag ser det så är det en fördel att jag kommer direkt från spelartruppen. Tack vare det kan jag ge våra sponsorer en bättre inblick i hur laget fungerar. Det är trots allt det som våra sponsorer väljer att lägga väldigt mycket pengar i och jag tror att de som vi har besökt så här långt har tyckt att det har varit intressant att få höra om det, säger Svensson till klubbens hemsida.

Går att kombinera flera uppdrag

Vid sidan av sina uppdrag med Elfsborg har Anders Svensson andra åtaganden, till exempel kommenterar han Sveriges herrlandskamper åt ett tv-bolag.

– Det här passade mig fint tack vare att jag kan kombinera Elfsborg med mina andra åtagande såsom tv och som föreläsare med mera, säger han.

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag