Anders Svensson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNAnders Svensson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Anders Svensson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Robert Gojani hade en tung måndagskväll på Hisingen. Foto: ADAM IHSE / TTRobert Gojani hade en tung måndagskväll på Hisingen. Foto: ADAM IHSE / TT
Robert Gojani hade en tung måndagskväll på Hisingen. Foto: ADAM IHSE / TT
Jimmy Thelin. Foto: BOBBO LAUHAGE / STELLA PICTURESJimmy Thelin. Foto: BOBBO LAUHAGE / STELLA PICTURES
Jimmy Thelin. Foto: BOBBO LAUHAGE / STELLA PICTURES

Anders Svensson: ”Det är en parodi”

Publicerad

Elfsborgs tunga säsongsinledning blev under måndagen ännu värre efter att boråsarna förlorat – och gjort två självmål – mot Häcken.

Nu väljer klubblegendaren Anders Svensson att ta tränaren Jimmy Thelin i försvar.

– Man är lite bortskämd som supporter i Elfsborg, men jag tror på honom stenhårt, säger Svensson.

Elfsborg har haft en riktig mardrömsstart på årets allsvenska säsong. Klubben har bara lyckats plocka fem poäng under de åtta första matcherna och under gårdagen förlorade man med 5-0 mot Häcken – en match där Elfsborg gjorde två självmål.

En av de som följt klubbens säsongsinledning och som såg gårdagens match var Elfsborg-profilen och den tidigare landslagspelaren Anders Svensson.

– Det var en mardrömsmatch, det händer ju inte det som hände i går. Det går inte att försvara sig mot sånt där, det är ju helt galet. Man vet inte vad man ska säga, det är en parodi. Men någonstans är det skönt att det händer i samma match de här tokigheterna, säger han.

 

LÄS MER: Jimmy Thelin: ”Kan inte ta upp den frågan varje gång”

”Tuff match”

På måndag tar Elfsborg emot IFK Göteborg på Borås arena – en match som Svensson tror kan bli viktig för klubben.

– Det är en tuff match med stor rivalitet. De är inte riktigt i samma tunga resultatmässiga form, men de har också en del att bevis och bygga. Förhoppningsvis kan Elfsborg plocka poäng snart och få lite arbetsro, säger Svensson.

Vad kan man som tränare göra i en sådan här situation?

– Det handar om att få in energi i gruppen, kanske bryta av och göra något roligt och inte älta för mycket. Man vinner och förlorar tillsammans, det är så det fungerar. Man får försöka hålla bort alla negativa tankar.

 

FÖLJ DITT LAG: Få nyheter om ditt favoritlag skickade i Messenger direkt till telefonen

 

Har fått hård kritik

Jimmy Thelin togs in som ny huvudtränare i Elfsborg efter förra säsongen. Han har fått hård kritik efter den tunga inledningen, men försvaras nu av Anders Svensson.

– Jag tycker att Jimmy verkar vara en väldigt spännande tränare och jag blev väldigt glad när jag hörde att han skulle gå till Elfsborg. Men det är klart att det är en otroligt tuff start, och det kommer att krävas styrka av ledningen och av Jimmy för att ta sig igenom det här.

Han fortsätter:

– Det finns potential i gruppen, men spelarna har inte heller levererat det man kan förvänta sig och kräva av dem. Men det har så klart mycket med självförtroende att göra. Det är lätt att spela när man vinner och allt flyter på.

LÄS MER: Stefan Ishizaki om scenerna efter slutsignalen

Anders Svensson: ”Förbannad”

Anders Svensson menar att klubbens supportrar blivit bortskämda med goda resultat, men att man omöjligt kan ställa samma förväntningar på det nuvarande laget.

– Man får se hur bra det gått för en relativt liten stad och liten klubb och se vilka spelare man har förlorat och ha lite självinsikt. Samtidigt brinner man och vill ha resultat för ens lag, man vill att allt ska fortsätta gå bra så det blir mycket desperation. 

Tycker du att Jimmy får oförtjänt mycket kritik?

– Ja, jag tycker det. Jag är besviken och lite förbannad på många supportrar och kommentarer som går väldigt hårt åt Jimmy. Det tycker jag är fel. Det är klart att man har rätt att vara besviken och ställa krav, men det får vara rimliga krav och jag tycker att det har gått för långt.

 

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag