John Alvbåge är utlånad till Stabaek. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNJohn Alvbåge är utlånad till Stabaek. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
John Alvbåge är utlånad till Stabaek. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Alvbåge "Ska inte räkna bort mig…"

Publicerad

GÖTEBORG. Ett år kvar på kontraktet – men John Alvbåge, 35, vet fortfarande inte var han spelar fotboll nästa säsong.

I en intervju med Fotbolldirekt.se berättar Blåvitts utlånade målvakt om sin speciella situation.

– Vad som händer nästa säsong står skrivet i stjärnorna men jag är övertygad om att jag har mina bästa år framför mig, säger han till sajten.

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Efter att ha varit given förstemålvakt i IFK Göteborg under de senaste säsongerna lånades John Alvbåge i år ut till MLS-klubben Minnesota United under vårsäsongen. Lånet sträckte sig fram till den 15 juli.

Men Alvbåge fick en mardrömsstart på sin sejour i USA. På de två första matcherna släppte han in tio mål och åkte dessutom på en knäskada när Atlantas anfallare Hector Villalba kom farande med dobbarna före på en snötäckt plan.

Minnesota valde sedan att inte utnyttja optionen att köpa loss honom och Alvbåge återvände till Göteborg för att sedan snabbt bli utlånad igen – den här gången till norska Stabaek.

 

LÄS ÄVEN: Dramatiska bilderna – Alvbåge ut på bår  

Framtiden oviss

John Alvbåge har spelat de tre senaste omgångarna med smärtor i tummen. I den senaste matchen spelade Stabaek 2–2 mot topplaget Sarpsborg.

Alvbåges norska lag ligger på åttonde plats med fem omgångar kvar av säsongen.

Vad som händer för den utlånade Blåvitt-målvakten därefter är osäkert – trots att han har ett år kvar på kontraktet med IFK Göteborg. Supertalangen Pontus Dahlberg har gått från klarhet till klarhet mellan stolparna och andremålvakten Erik Dahlin förlängde i dagarna sitt kontrakt med två ytterligare år.

– Det är inte så mycket jag kan säga egentligen. För mig är IFK Göteborg en speciell klubb och jag hade alltid drömmen att få spela där en dag. Nu har jag fått förmånen att göra det och känner samtidigt att jag har mer att ge. Men det är inget jag går runt och tänker på, säger John Alvbåge till Fotbolldirekt.se.

Blåvitts målvakter Erik Dahlin och Pontus Dahlberg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

LÄS ÄVEN: John Alvbåge: "Får se vad det är värt" 

"Stirrar sig blind på åldern"

Han fortsätter:

– Jag menar, skulle jag ha gjort min sista match där så är det jäkligt tråkigt. Då är det bara att tugga vidare, men som jag sa innan så känner jag att jag har många bra år kvar. Folk ska inte räkna bort mig bara för att jag varit borta från rampljuset den här säsongen.

John Alvbåge säger att han "gärna mosar på i Blåvitt, men du vet ju hur branschen fungerar".

– Jag behöver spela i en klubb som tror på och där jag får spela matcher. Det är lätt att man stirrar sig blind på åldern i passet, men jag känner fortfarande att jag tar steg och att jag har mina bästa år framför mig, säger Alvbåge.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag