Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alvbåge "Ska inte räkna bort mig…"

John Alvbåge är utlånad till Stabaek. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ett år kvar på kontraktet – men John Alvbåge, 35, vet fortfarande inte var han spelar fotboll nästa säsong.

I en intervju med Fotbolldirekt.se berättar Blåvitts utlånade målvakt om sin speciella situation.

– Vad som händer nästa säsong står skrivet i stjärnorna men jag är övertygad om att jag har mina bästa år framför mig, säger han till sajten.

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Efter att ha varit given förstemålvakt i IFK Göteborg under de senaste säsongerna lånades John Alvbåge i år ut till MLS-klubben Minnesota United under vårsäsongen. Lånet sträckte sig fram till den 15 juli.

Men Alvbåge fick en mardrömsstart på sin sejour i USA. På de två första matcherna släppte han in tio mål och åkte dessutom på en knäskada när Atlantas anfallare Hector Villalba kom farande med dobbarna före på en snötäckt plan.

Minnesota valde sedan att inte utnyttja optionen att köpa loss honom och Alvbåge återvände till Göteborg för att sedan snabbt bli utlånad igen – den här gången till norska Stabaek.

 

LÄS ÄVEN: Dramatiska bilderna – Alvbåge ut på bår  

Framtiden oviss

John Alvbåge har spelat de tre senaste omgångarna med smärtor i tummen. I den senaste matchen spelade Stabaek 2–2 mot topplaget Sarpsborg.

Alvbåges norska lag ligger på åttonde plats med fem omgångar kvar av säsongen.

Vad som händer för den utlånade Blåvitt-målvakten därefter är osäkert – trots att han har ett år kvar på kontraktet med IFK Göteborg. Supertalangen Pontus Dahlberg har gått från klarhet till klarhet mellan stolparna och andremålvakten Erik Dahlin förlängde i dagarna sitt kontrakt med två ytterligare år.

– Det är inte så mycket jag kan säga egentligen. För mig är IFK Göteborg en speciell klubb och jag hade alltid drömmen att få spela där en dag. Nu har jag fått förmånen att göra det och känner samtidigt att jag har mer att ge. Men det är inget jag går runt och tänker på, säger John Alvbåge till Fotbolldirekt.se.

Blåvitts målvakter Erik Dahlin och Pontus Dahlberg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

LÄS ÄVEN: John Alvbåge: "Får se vad det är värt" 

"Stirrar sig blind på åldern"

Han fortsätter:

– Jag menar, skulle jag ha gjort min sista match där så är det jäkligt tråkigt. Då är det bara att tugga vidare, men som jag sa innan så känner jag att jag har många bra år kvar. Folk ska inte räkna bort mig bara för att jag varit borta från rampljuset den här säsongen.

John Alvbåge säger att han "gärna mosar på i Blåvitt, men du vet ju hur branschen fungerar".

– Jag behöver spela i en klubb som tror på och där jag får spela matcher. Det är lätt att man stirrar sig blind på åldern i passet, men jag känner fortfarande att jag tar steg och att jag har mina bästa år framför mig, säger Alvbåge.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!