Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

John Alvbåge lämnar Blåvitt

John Alvbåge och agenten Fredrik Risp. Foto: Privat.
John Alvbåge är på väg att lämna IFK Göteborg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
John Alvbåge. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. John Alvbåge, 35, lämnar IFK Göteborg.

Målvakten har skrivit på för AC Omonia Nicosia på Cypern. 

– Klart jag kommer att sakna Blåvitt, men det här känns som en väldigt bra lösning, säger han till Blåvitts hemsida. 

John Alvbåge. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

John Alvbåge har varit en av fyra (!) målvakter som stått under kontrakt med IFK Göteborg 2018. I våras var veteranen utlånad till Minnesota i MLS, i höstas representerade han Stabaek.

Sedan en tid tillbaka har Alvbåge tränat med IFK Göteborg – men i dag fanns han inte med när övriga Blåvitt-spelare tränade i Prioritet Serneke arena.

I stället hade han flugit till Cypern för att göra klart med AC Omonia Nicosia, som nu har presenterat honom på sin hemsida

– Spännande. Det finns ett väldigt stort intresse för klubben och ligan. I en av landets mest anrika föreningar är min ambition att fortsätta att utvecklas som målvakt. Drömmen vore förstås att bidra till att laget tar sig till Uefa Europa League och att vi får möta Blåvitt sedan de vunnit cupen i vår. Om det blir spel så snart får givetvis tränaren bestämma. Jag känner mig hursomhelst i form och är oerhört motiverad, säger Alvbåge till Blåvitts hemsida. 

Så långt är kontraktet 

AC Omonia Nicosia har 20 ligatitlar och ligger för närvarande sexa i den cypriotiska ligan. 35-åringen hade kontrakt med Blåvitt över 2018, men lämnar nu permanent. Hans nya avtal på Cypern löper över ett år med option på ytterligare sex månader. 

Därmed slipper IFK Göteborg en tung lönepost då John Alvbåge, som hann med 203 A-lagsmatcher i klubben, var en av lagets bäst betalda spelare. 

LÄS MER: Alvbåge: "Vill ta Blåvitt till nya höjder"

Vill inte kommentera

Blåvitts sportchef Mats Gren vill inte kommentera övergången. 

Supertalangen Pontus Dahlberg, 18, är förstavalet mellan stolparna i IFK Göteborg, men har omgärdats av flyttrykten. I höstas förlängde andremålvakten Erik Dahlin, 28, sitt avtal med Blåvitt med två år och i december flyttades junioren Tom Amos, 19, upp till Blåvitts A-lag.

 

Blåvitts målvakter

Pontus Dahlberg, 18

Erik Dahlin, 28

Tom Amos, 19